gebe
  1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    21.220
    Beğenilen Mesajlar:
    599
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Limonlu Uskumru Buğulama

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    uskumru buğulama uskumru bugulama Malzemeler
    1 kg. uskumru
    1/3 bardak zeytinyağı
    1 adet limon
    Yarım demet maydanoz
    1 baş soğan
    1 defne yaprağı
    Yeteri kadar tuz

    Yemeğin Yapılışı

    Tepsiye alıminyum folyoyu yayın. Soğanları halka halka kesip yerleştirin. Balıkları temizleyip tepsiye yerleştirin. Yemekten 30-40 dakika önce üzerine kıyılmış maydanoz ve tuzu serpin.
    Zeytinyağı, 1 çay bardağı su, defne yaprağı ve limon suyunu koyun. Alüminyum folyo ile üzerini kaplayın. Orta ısılı fırında suyunu buharlaştırmadan 20-25 dakika pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
    Afiyet Olsun...


     
Limonlu Uskumru Buğulama konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. midye buğulama!

    midye buğulama!

    Servis (Kaç Kişilik): 8 kisilik Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş Hazırlama Süresi: 1 saat Gereçler: 2 kg küçük içli midye 3/ 4 bardak sek beyaz şarap 3 yemek kaşığı kıyılmış soğan 1-2 defne yaprağı 1 çay kaşığı kekik 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 1 yumurta sarısı 1/ 2 bardak taze süt kremi 1/ 2 limon suyu 1/ 2 demet maydanoz Tuz-karabiber Yapılışı: 1. Midyelerin...
  2. Levrek Buğulama

    Levrek Buğulama

    MALZEMELER 1 adet soğan 1 adet büyük boy patates 2 orta boy havuç 2 adet büyük domates 2 adet büyük levrek 2 adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yoğurt tane karabiber defne yaprağı sarımsak su 1 adet limon suyu tereyağı kaşar rendesi HAZIRLANIŞI Derin bir tencereye su, dörde bölünmüş soğan, patates, domates, rende havuç,tane karabiber, defne yaprağı,limon suyu, sarımsaktan...
  3. Uskumru Ezme

    Uskumru Ezme

    MALZEMELER 150 gr uskumru balığı , füme 3 adet yumurta 100 gr tereyağı karabiber tuz HAZIRLANIŞI Uskumrunun derisini çıkarttıktan sonra etini kılçıklarından ayırın, ufak parçalar halinde doğrayın ve blender yardımıyla püre haline getirin. Diğer yanda katı olacak şekilde haşladığınız yumurtaların sarısını alıp, iyice ezin ve küçük parçalara böldükten sonra iyice döverek macun kıvamına...
  4. uskumru

    uskumru

    Bir tane ise işe yarayacak para, çok ise servettir.
  5. Somon Buğulama

    Somon Buğulama

    Melişlerim omega 3 yağları açısından zengin olan somon buğulama tarifini mutlaka deneyin.:) Malzemeler 500 gr somon fileto 3 adet domates 4 adet sivribiber 5 dal maydonoz 2 yemek kaşığı zeytinyağı Damak tadınıza göre tuz Hazırlanışı Domateslerin kabuklarını soyup orta kalınlıkta halka şeklinde doğrayın. Biberleri halka şeklinde doğrayın. Maydonozu incecik kıyın. Orta büyüklükte bir...

Sayfayı Paylaş