lizbonda tatil

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
lizbonda tatil
lizbonda alışveriş portekizdeki türkler portekizde alışveriş lizbondan ne alınır portekizden ne alınır
Lizbon; Belem kulesi, sokakları, yokuşları, tepeleriyle İstanbul'a benzetilmektedir. Siz ne dersiniz?​



f18793d7-62a0-44b9-8254-59f6d5343f1f.jpg


LİZBON BİLGİLERİ

Uçuş süresi : Aktarmalı 7 saat
Para birimi : Euro
Saat farkı : Saatlerinizi 2 saat geri alın.
Resmi dil : Portekizce ancak Fransızca ve İngilizce'de konuşulmaktadır.
Sıcaklık : Atlantik okyanusunda buluna Lizbon, yaz aylarını oldukça sıcak geçiren ülkelerden bir tanesidir. Kış aylarında ise soğuk geçer.
Nüfus : Yaklaşık 1 milyon
Vize : Türk vatanda LİZBON BİLGİLERİ
Uçuş süresi: Aktarmalı 7 saat Para birimi: Euro Saat farkı: Saatlerinizi 2 saat geri alın. Resmi dil: Portekizce ancak Fransızca ve İngilizce’de konuşulmaktadır. Sıcaklık : Atlantik okyanusunda buluna Lizbon, yaz aylarını oldukça sıcak geçiren ülkelerden bir tanesidir. Kış aylarında ise soğuk geçer. Nüfus: Yaklaşık 1 milyon Vize: Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır. ÖNEMLİ TELEFONLAR
Nasıl telefon edilir: 00+90+alan kodu+telefon numarası (Cep telefonları çalışmaktadır ). Türk konsolosluğu: Avenida Das Descobetras, 22 Lizbon Tel: (01)301 4275 Telefon kodu : 351 Ambulans: 01 301 - 7777 Polis: 01 346 - 6141 NEREYİ GEZSEK?
Lizbon Portekiz’in başkentidir. Tarihi çok eski zamanlara dayanan bir şehir olduğu için bir çok farklı kültürün izlerini taşıyan bir şehirdir. Ancak bu şehirde yaşanan depremler yüzünden bir çok eserini kaybetmiştir.
Balem Kulesi, köprüleri, karışık, dolambaçlı, yokuşlu yoları ve bir çok tepeden oluşan bu şehir için İstanbul benzetilmesi yapılmaktadır. En iyisi siz keşfedin, bu benzerliği ya da farklılığı...
Belem Kulesi: Belem Kulesi, İstanbul’da bulunan Kız Kulesi benzerinde bir yapıdır. Denizin içinde olan bu yapı, eskiden sefere çıkan denizcileri gözlemleyebilmek için inşa edilmiştir. Belem Kulesi’ni ziyarete gittiğinizde, bu semtte bulunan müzeleri, parkları görmeyi de ihmal etmeyin.
Belem Coach Museum: Bu müze sizi, masal diyarlarına götürebilecek kadar fantastik bir yer, kraliyet zamanlarında kullanılan faytonların sergilendiği bir müze. Bu müze tam anlamıyla, zenginlik ve ihtişamın o zamanlarda nasıl yaşandığının birer göstergesidir.
Köprüler: Lizbon Tagus Nehri tarafından ikiye ayrılır. Bu nehrin üzerinde iki tane köprü vardır. Bu köprülerin en meşhur olanı ise, 25 Abril Köprüsü’dür. Lizbon’un köprüleri, bir yakayı öbürüne bağlayan bir köprü olmanın dışına çıkıp, Lizbon güzel manzarasına oldukça güzellikler katan bir sembol halini almıştır.
İsa Heykeli: Lizbon’da oldukça dikkat çekici yapılardan bir tanesi ise Brezilya’nın Portekiz’e hediye ettiği İsa Heykeli’dir. Bu heykel yüksek bir binanın tepesinde bulunuyor. Lizbon’da oldukça meşhur olan asansörlerle bu yüksek binanın en tepesine çıkıyorsunuz. İsa heykelinin kollarının arasından bütün Lizbon’u seyre dalıyorsunuz.
Asansör (Elevador): Lizbon’da asansörlerin çok değişik bir yeri vardır. Bu şehirde bulunan asansörler, binaların içinde değil dışında bulunuyor. Ve bu asansörler genellikle turistik amaçlı olarak kullanılır. Şehri en güzel şekilde tepeden seyretmek isteseniz, asansörlere binebilirsiniz. Santa Justa sokağında bulunan 1911 yılında yapılmış olan asansör, Lizbon'da bulunan asansörlerin en meşhurudur.
Oceanarium: Lizbon’da bulunan bu akvaryum, Portekizlilerin denizcilik geçmişine ne kadar sahip çıktıklarının bir göstergesi gibidir adeta. Bu dev akvaryumda bir çok sualtı canlısını bir arada görme şansını elde edebilirsiniz. Okyanus ortadan ikiye ayrılmış, sizde okyanusun içinde yürüyormuşsunuz gibi bir hisse kapılabilirsiniz Oceanarium ziyaret ettiğinizde... hayatınızda hiç görmediğiniz, kadar renkli bir su altı dünyasıyla karşı karşıya kalacaksınız. Bu akvaryumun içinde köpekbalıkları ziyaretçiler tarafından en dikkat çekici bölümlerdir.
Kraliyet sarayı: Yıllar boyunca kralların yazlık mekanları olarak kullanılan bu sarayın dış mimarisi kadar, iç mimarisinde kullanılan çiniler oldukça dikkat çekicidir. Portekiz’de bulunan bir çok yapıda kullanılan çini desenler Lizbon’a ayrı bir özellik katmaktadır.
Jeronimos Manastırı: 1496’da Kral I. Manuel tarafından yaptırılan bu bina, Lizbon’un simgeleri arasında yer alıyor. Manastır’ın yapımında kullanılan çeşitli mücevherler bu yapıya oldukça zengin bir görüntü kazandırmaktadır.
NE YESEK?
Portekizlerin mutfağı deniz ürünlerinden oluşur. Balıkçılığın oldukça önemli olduğu Portekiz’de başta Lizbon gibi liman şehirleri olmak üzere balığa oldukça önem verirler, sabah kahvaltılarında bile deniz ürünleri ağırlıklı olarak tüketilir.
Portekiz mutfağının bir diğer özelliği ise yemeklerinde baharat ve değişik sosları kullanmalarıdır. Bu soslarda, zeytinyağı başta olmak üzere tereyağı kullanarak yapılır. Yemeklerinde çeşitli yağlar kullanıldığı için Portekiz mutfağının biraz ağır olduğu söylenebilir.
Lizbon’da balığın her çeşidini bulmanız mümkün ne de olsa çok güzel bir liman şehrindesiniz, özellikle balık çeşitlerinden sardalya kızartmasını deneyebilirsiniz. Lizbon’da deniz ürünlerinin sunulduğu bir çok restoran bulabilirsiniz. Özellikle Tagus Nehri kenarında, köprü manzarasına karşı bir çok balık restoranı bulabilirsiniz. Ancak Portekiz’de nerede, ne zaman, hangi sokağın sonunda karşınıza küçük bir balık restoranı çıkacağının belli değildir. İki üç tabure, yanında enfes balık ızgara, birde Fado müziğinin ezgileriyle birleşince Lizbon’da balık yemek ayrı bir keyif oluyor.
Portekiz mutfağından özel bir şeyler yemek isterseniz size ilk önerebileceğimiz yemek; Lizbon usulü ciğer olacaktır. Aslında bu yemeğin bizim bildiğimiz ciğer sote yemeğinden pek bir farkı yok. Lizbon'da bu yemeğin içine, defne yaprağı sarımsak gibi baharatlar katılarak yapılıyor, Lizbon usulü ciğerin en büyük özelliği ise, içine katılan porto şarabıdır. Portekiz’de yiyeceğiniz bir çok yemeğin içinde porto şarabının lezzetini bulabilirsiniz.
Ve tabii ki de pasta, kek, poğaça gibi pastane ürünleri Lizbon’da oldukça meşhur olan lezzetler arasında yer alıyor. Lizbon’da en meşhur caddelerinden, en sıradan ara sokaklarına kadar bir çok yerde bulunan pastanelerde yeni pişmiş keklerin kokusu sizi içine çekecektir.
NE ALSAK?
Lizbon’da alışveriş yapmak için bir çok seçeneğiniz mevcut ancak, Lizbon’da alışveriş için mistik bir hava değişik yerler, meydanlara kurulan pazarlar bulmanız pek mümkün değil. Onun yerine büyük alışveriş merkezleri, ünlü caddelerine açılmış olan butikler bulunmaktadır.
Özellikle Santa Catarina Caddesi Lzibon'a gelen bir çok ziyaretçinin oldukça ilgisini çeken yerlerden bir tanesidir. Burada sıra sıra bir çok butik ve mağaza bulunmaktadır. Büyük alışveriş merkezlerinden en meşhur olanlarından bir tanesi ise, Marco Polo Alışveriş Merkezidir. Bu alışveriş merkezinde aradığınız bir çok mağazayı bir arada bulabilme şansınız var.
Lizbon gezinizi size en güzel şekilde hatırlatacak ve sevdiklerinize bu şehirden hatıra olarak götürebileceğiniz hediyelerin ilk başında Porto şarapları geliyor. Bu şaraplardan bir şişe alıp ülkenize götürmeniz hem size Lizbon’da geçirdiğiniz keyifli gecelerinizi hatırlatacak, hem de arkadaşlarınıza değişik bir tat tattırmış olmanın keyfini yalatacaktır. Şarapların dışında ise, çinilerden yapılmış olan tabak çanak gibi objeler satın alabileceğiniz diğer ürünlerin arsında yer alıyor.
EĞLENCE ZAMANI
Lizbon’da gece hayatı genellikle Liman bölgesinde bulunan restoranlarda yaşanır. Portekiz’in yöresel müziği olan Fado müziğinin en güzel ezgilerini burada duyabilirsiniz. Bu yöresel ezgilerin dışında Lizbon’da dünya standartlarında bir çok bar ve gece kulübü bulabilirsiniz. Bu mekanlarda caz dan popüler müziğe kadar her tür müziği dinleme şansına sahipsiniz.
Ancak Lizbon’da tabii ki de, eğlence Fado gecelerinde yaşanır. Fado müziği biraz acıklı ezgilere sahiptir. Fado’nun kelime olarak "kader" anlamına gelmektedir. Bu müzikte özlem ve hasret duyguları vardır. Gidip gelmeyen sevgiliye, deniz yolculuğuna çıkıp dönmeyen eşler için söylenen hüzünlü bir müziktir. Fado müzikleri ne kadar hüzünlü olsa da, bu müzikler eşliğinde yapılan eğlenceler oldukça keyifli geçmektedir. Lizbon’da gece hayatında en çok tüketeceğiz içecek ise, dünyaca ünlü Porto şaraplarıdır.
LİZBON’DA ULAŞIM
Lizbon’da ulaşım denildiği zaman akla ilk gelen şehirde bulunan sarı tramvaylardır. Bu tramvaylarla bir yerden bir yere ulaşımın dışında, ayrıca keyifli bir şehir turu atmanız mümkündür. Bu şehre gelen bir çok ziyaretçinin oldukça ilgisini çeken bu tramvaylar özellikle dik yokuşları bulunan Lizbon sokaklarında, yamaçları çıkmak için en kolay yoldur.
Lizbon’da ayrıca güzel bir metro sistemi vardır. Otobüslerde geceleri geç saatlere kadar çalışır. Eğer, taksi seçeneğini kullanmak isterseniz taksiciler size ufak bir şehir turu attırabilirler ancak, çok pahalı bir şehir olmayan Lizbon’da bu durum çokta keyfinizi kaçırmayacaktır.
Gez: Kraliyet sarayını gez.
Gör: Belem kulesini gör.
Satın al: Porto şarabı satın al.
Tadına bak: Sardalya kızartmasının tadına bak.
şlarına vize uygulamaktadır.

ÖNEMLİ TELEFONLAR

Nasıl telefon edilir : 00+90+alan kodu+telefon numarası (Cep telefonları çalışmaktadır ).
Türk konsolosluğu : Avenida Das Descobetras, 22 Lizbon Tel: (01)301 4275
Telefon kodu : 351
Ambulans : 01 301 - 7777
Polis : 01 346 - 6141

NEREYİ GEZSEK?

Lizbon Portekiz'in başkentidir. Tarihi çok eski zamanlara dayanan bir şehir olduğu için bir çok farklı kültürün izlerini taşıyan bir şehirdir. Ancak bu şehirde yaşanan depremler yüzünden bir çok eserini kaybetmiştir.

Balem Kulesi, köprüleri, karışık, dolambaçlı, yokuşlu yoları ve bir çok tepeden oluşan bu şehir için İstanbul benzetilmesi yapılmaktadır. En iyisi siz keşfedin, bu benzerliği ya da farklılığı...

Belem Kulesi: Belem Kulesi, İstanbul'da bulunan Kız Kulesi benzerinde bir yapıdır. Denizin içinde olan bu yapı, eskiden sefere çıkan denizcileri gözlemleyebilmek için inşa edilmiştir. Belem Kulesi'ni ziyarete gittiğinizde, bu semtte bulunan müzeleri, parkları görmeyi de ihmal etmeyin.

Belem Coach Museum: Bu müze sizi, masal diyarlarına götürebilecek kadar fantastik bir yer, kraliyet zamanlarında kullanılan faytonların sergilendiği bir müze. Bu müze tam anlamıyla, zenginlik ve ihtişamın o zamanlarda nasıl yaşandığının birer göstergesidir.

Köprüler: Lizbon Tagus Nehri tarafından ikiye ayrılır. Bu nehrin üzerinde iki tane köprü vardır. Bu köprülerin en meşhur olanı ise, 25 Abril Köprüsü'dür. Lizbon'un köprüleri, bir yakayı öbürüne bağlayan bir köprü olmanın dışına çıkıp, Lizbon güzel manzarasına oldukça güzellikler katan bir sembol halini almıştır.

İsa Heykeli: Lizbon'da oldukça dikkat çekici yapılardan bir tanesi ise Brezilya'nın Portekiz'e hediye ettiği İsa Heykeli'dir. Bu heykel yüksek bir binanın tepesinde bulunuyor. Lizbon'da oldukça meşhur olan asansörlerle bu yüksek binanın en tepesine çıkıyorsunuz. İsa heykelinin kollarının arasından bütün Lizbon'u seyre dalıyorsunuz.

Asansör (Elevador): Lizbon'da asansörlerin çok değişik bir yeri vardır. Bu şehirde bulunan asansörler, binaların içinde değil dışında bulunuyor. Ve bu asansörler genellikle turistik amaçlı olarak kullanılır. Şehri en güzel şekilde tepeden seyretmek isteseniz, asansörlere binebilirsiniz. Santa Justa sokağında bulunan 1911 yılında yapılmış olan asansör, Lizbon'da bulunan asansörlerin en meşhurudur.

Oceanarium: Lizbon'da bulunan bu akvaryum, Portekizlilerin denizcilik geçmişine ne kadar sahip çıktıklarının bir göstergesi gibidir adeta. Bu dev akvaryumda bir çok sualtı canlısını bir arada görme şansını elde edebilirsiniz. Okyanus ortadan ikiye ayrılmış, sizde okyanusun içinde yürüyormuşsunuz gibi bir hisse kapılabilirsiniz Oceanarium ziyaret ettiğinizde... hayatınızda hiç görmediğiniz, kadar renkli bir su altı dünyasıyla karşı karşıya kalacaksınız. Bu akvaryumun içinde köpekbalıkları ziyaretçiler tarafından en dikkat çekici bölümlerdir.

Kraliyet sarayı: Yıllar boyunca kralların yazlık mekanları olarak kullanılan bu sarayın dış mimarisi kadar, iç mimarisinde kullanılan çiniler oldukça dikkat çekicidir. Portekiz'de bulunan bir çok yapıda kullanılan çini desenler Lizbon'a ayrı bir özellik katmaktadır.

Jeronimos Manastırı: 1496'da Kral I. Manuel tarafından yaptırılan bu bina, Lizbon'un simgeleri arasında yer alıyor. Manastır'ın yapımında kullanılan çeşitli mücevherler bu yapıya oldukça zengin bir görüntü kazandırmaktadır.

NE YESEK?

Portekizlerin mutfağı deniz ürünlerinden oluşur. Balıkçılığın oldukça önemli olduğu Portekiz'de başta Lizbon gibi liman şehirleri olmak üzere balığa oldukça önem verirler, sabah kahvaltılarında bile deniz ürünleri ağırlıklı olarak tüketilir.

Portekiz mutfağının bir diğer özelliği ise yemeklerinde baharat ve değişik sosları kullanmalarıdır. Bu soslarda, zeytinyağı başta olmak üzere tereyağı kullanarak yapılır. Yemeklerinde çeşitli yağlar kullanıldığı için Portekiz mutfağının biraz ağır olduğu söylenebilir.

Lizbon'da balığın her çeşidini bulmanız mümkün ne de olsa çok güzel bir liman şehrindesiniz, özellikle balık çeşitlerinden sardalya kızartmasını deneyebilirsiniz. Lizbon'da deniz ürünlerinin sunulduğu bir çok restoran bulabilirsiniz. Özellikle Tagus Nehri kenarında, köprü manzarasına karşı bir çok balık restoranı bulabilirsiniz. Ancak Portekiz'de nerede, ne zaman, hangi sokağın sonunda karşınıza küçük bir balık restoranı çıkacağının belli değildir. İki üç tabure, yanında enfes balık ızgara, birde Fado müziğinin ezgileriyle birleşince Lizbon'da balık yemek ayrı bir keyif oluyor.

Portekiz mutfağından özel bir şeyler yemek isterseniz size ilk önerebileceğimiz yemek; Lizbon usulü ciğer olacaktır. Aslında bu yemeğin bizim bildiğimiz ciğer sote yemeğinden pek bir farkı yok. Lizbon'da bu yemeğin içine, defne yaprağı sarımsak gibi baharatlar katılarak yapılıyor, Lizbon usulü ciğerin en büyük özelliği ise, içine katılan porto şarabıdır. Portekiz'de yiyeceğiniz bir çok yemeğin içinde porto şarabının lezzetini bulabilirsiniz.

Ve tabii ki de pasta, kek, poğaça gibi pastane ürünleri Lizbon'da oldukça meşhur olan lezzetler arasında yer alıyor. Lizbon'da en meşhur caddelerinden, en sıradan ara sokaklarına kadar bir çok yerde bulunan pastanelerde yeni pişmiş keklerin kokusu sizi içine çekecektir.

NE ALSAK?

Lizbon'da alışveriş yapmak için bir çok seçeneğiniz mevcut ancak, Lizbon'da alışveriş için mistik bir hava değişik yerler, meydanlara kurulan pazarlar bulmanız pek mümkün değil. Onun yerine büyük alışveriş merkezleri, ünlü caddelerine açılmış olan butikler bulunmaktadır.

Özellikle Santa Catarina Caddesi Lzibon'a gelen bir çok ziyaretçinin oldukça ilgisini çeken yerlerden bir tanesidir. Burada sıra sıra bir çok butik ve mağaza bulunmaktadır. Büyük alışveriş merkezlerinden en meşhur olanlarından bir tanesi ise, Marco Polo Alışveriş Merkezidir. Bu alışveriş merkezinde aradığınız bir çok mağazayı bir arada bulabilme şansınız var.

Lizbon gezinizi size en güzel şekilde hatırlatacak ve sevdiklerinize bu şehirden hatıra olarak götürebileceğiniz hediyelerin ilk başında Porto şarapları geliyor. Bu şaraplardan bir şişe alıp ülkenize götürmeniz hem size Lizbon'da geçirdiğiniz keyifli gecelerinizi hatırlatacak, hem de arkadaşlarınıza değişik bir tat tattırmış olmanın keyfini yalatacaktır. Şarapların dışında ise, çinilerden yapılmış olan tabak çanak gibi objeler satın alabileceğiniz diğer ürünlerin arsında yer alıyor.

EĞLENCE ZAMANI

Lizbon'da gece hayatı genellikle Liman bölgesinde bulunan restoranlarda yaşanır. Portekiz'in yöresel müziği olan Fado müziğinin en güzel ezgilerini burada duyabilirsiniz. Bu yöresel ezgilerin dışında Lizbon'da dünya standartlarında bir çok bar ve gece kulübü bulabilirsiniz. Bu mekanlarda caz dan popüler müziğe kadar her tür müziği dinleme şansına sahipsiniz.

Ancak Lizbon'da tabii ki de, eğlence Fado gecelerinde yaşanır. Fado müziği biraz acıklı ezgilere sahiptir. Fado'nun kelime olarak "kader" anlamına gelmektedir. Bu müzikte özlem ve hasret duyguları vardır. Gidip gelmeyen sevgiliye, deniz yolculuğuna çıkıp dönmeyen eşler için söylenen hüzünlü bir müziktir. Fado müzikleri ne kadar hüzünlü olsa da, bu müzikler eşliğinde yapılan eğlenceler oldukça keyifli geçmektedir. Lizbon'da gece hayatında en çok tüketeceğiz içecek ise, dünyaca ünlü Porto şaraplarıdır.

LİZBON'DA ULAŞIM

Lizbon'da ulaşım denildiği zaman akla ilk gelen şehirde bulunan sarı tramvaylardır. Bu tramvaylarla bir yerden bir yere ulaşımın dışında, ayrıca keyifli bir şehir turu atmanız mümkündür. Bu şehre gelen bir çok ziyaretçinin oldukça ilgisini çeken bu tramvaylar özellikle dik yokuşları bulunan Lizbon sokaklarında, yamaçları çıkmak için en kolay yoldur.

Lizbon'da ayrıca güzel bir metro sistemi vardır. Otobüslerde geceleri geç saatlere kadar çalışır. Eğer, taksi seçeneğini kullanmak isterseniz taksiciler size ufak bir şehir turu attırabilirler ancak, çok pahalı bir şehir olmayan Lizbon'da bu durum çokta keyfinizi kaçırmayacaktır.

Gez: Kraliyet sarayını gez.
Gör: Belem kulesini gör.
Satın al: Porto şarabı satın al.
Tadına bak: Sardalya kızartmasının tadına bak.
 
Geri
Üst