Lokasyon Nedir?

T

TİTAN

Forum Okuru
Lokasyon Nedir?
lokasyon nedir ne demektir anlamı açıklaması manası ile ilgili bilgiler burada melekler
Lokasyon kelimesini teknolojinin internet vasıtasıyla iyice içimize işlemesiyle sık sık duyar olduk melekler :) Bu teknolojik sözcüğün kelime anlamıyla internet ortamında ki anlamı biraz değişiklik gösterir.


locasyon-1e1.jpg



Lokasyon terim olarak bölge,yer ve coğrafya anlamında kullanılır.
Web ortamında kullanıldığı anlamıylaysa sunucuların yerlerini belirtir.Örnek vermek gerekirse melekler,''Almanya Lokasyonlu '' diyerek,sunucuların Almanya'da olduğunu belirtmiş oluruz.

Lokasyon seçiminde öncelikle içeriğiniz önemlidir. Legal (yasal) içerikli bir site yapıyorsanız ya da yapacaksanız Türkiye Lokasyonlu hostingler kullanabilirsiniz. Veya İllegal (yasadışı ‘Warez, Adult, Mp3…’) özellikle adult siteler için Türkiye Lokasyonlar uygun değildir, bu tarz içerikler için size uygun Yurtdışı lokasyonlar olacaktır.

Tabii bir de en önemli fark para farkıdır. Yurdışı hosting şirketleri sizlere ucuza daha fazla trafik ve alan sağlarken, Türkiye’de iki katı fazla ödemek zorunda kalabilirsiniz. Bu nedenlerle birlikte eğer trafik ihtiyacınız çok fazla olacaksa size uygun olan Yurtdışı lokasyonlardır. Kısacası yurtdışı lokasyon hostinglerle daha az paraya daha çok alan ve trafik sağlayabilirsiniz.

Ancak şu da bir gerçek ki Türkiye Lokasyonda yurtdışı lokasyona göre siteniz daha hızlı çalışır.:tik:
 
Geri
Üst