Mahrem yerlerin lazer epilasyonu caizmidir?

Uzman SühaN

Administrator
Mahrem yerlerin lazer epilasyonu caizmidir?
Kadınların mahrem yerlerine lazer yaptırması konusundaki sorulara verılen cevaplar bu işlemi yapacak kişi bayanda olsa bayanın bayana mahrem olacak yerleri olduğu için yaptırması caiz değildir şeklinde bu bölgenin temizliğini sağlamak için ustura,ağda,epilatör kullanılıyor.ustura kıl köklerini çok fazla güçlendirdiği,sertleştirdiği üstelik kısa sürede tekrar çıktığı için tercih edilen yöntem değil, ayrıyeten o bölgede sakalvari kılların bulunması kadın açısından hoş değil.diğer yöntemler(ağda,epilatörde) ise inanılmaz derecede ağrılı ve zahmetli yöntemler,bu yöntem kullanılcagı zaman kılların belli bir seviyeye kadar uzaması gerekiyor çok kısa tüyleri ağda ile almak mumkun degıl,kısa aralıklarla epilatör kullanıldıgında da ciltte tahriş batıkve kıl dönmeleri olabiliyor.



lazer epilasyon.jpg







Yaklaşık 15 - 40 yaş arası her kadın en az ayda 1 kere bu işi yapıyor 40lı yaşlardan sonra biraz azalmalar olabiliyor.bekar iken o kadar sorun olmayan bu işlemler evli bir kadın için ağdanın alabılecgı uzunluga gelene kadar kotu bır goruntu,uzun bır işlem olmasından dolayı zaman problemi , eşine kötü görünme endişesi gibi sorunlar olusturuyor.gunumuzde lazer epilasyon ile kadınların bir çoğu bu soruna çözüm bulmaya çalışıyor. lazer epilasyon tuyleri tamamen yok etmiyor ama azaltıyor belli bir düzeyde rahatlatıyor.tam olarak zaruret durumu olmasa da bu gibi durumların varlığında kadın başka bir kadına mahrem bölgesini lazer epilasyon ile aldırabilir mi? zor ve acılı da olsa evde lazer dışında başka yöntemlerle bu iş yapılabilir evet , hamilelik döneminde bunu kişinin tek başına yapması çok zor bir olay, lazer o dönemde tehlkelı oldugu ıcın bu dönemde hamıle kişiler kuaföre gidip ağda yaptırıyorlar,veya bir başkası o bölgeyi bır sekılde temızlıyor.her halukarda mahrem bölge açılmış oluyor bu kısım bır zorunluluk olabilir fakat kadınları özellikle evlendıkten sonra biraz rahatlatmak yada hamılelık dönemındekı bu zorlukları gıdermek için de olsa caiz değildir mi denmelidir.

CEVAP:

Kadının mahrem yerinde bir deri hastalığı olsa, bir çıban çıksa ama sakatlayıcı ve öldürücü olmasa, yalnızca rahatsızlık verse; mesela devamlı kaşıntı yapsa,, sulansa vb. Bu durumda kadının bir deri uzmanına gidip tedavi görmesi caiz olur mu? Bu soruya "evet" cevabı veriliyor.

Soruda anlatılan sakıncalar, zahmetler, rahatsızlıklar daha az değil. Ancak kılları giderme araçları arasında bulunan "veet" gibi preparatlar bulunmaktadır. Bunların hassas ciltler için hazırlanmış olanları da var. Bu gidericiyi kullanmak hem kolay hem de acısız olduğu için mahrem yerlerini açarak lazer yaptırmak için zaruret yok demektir.
 
Geri
Üst