Makarna nasıl yapılır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Makarna nasıl yapılır?
makarna nasıl yapılır bardakta makarna nasıl yapılır uzun nasil yapilir
Sizi bilmem ama ben yakında sanırım makarna ustası olup çıkacam:DBizim evde haftanın hemen hemen hergünü makarna pişer.Benim çocuklar makarna canavarı yemek bile olsa bana "anne bize makarna yap"derler.Eee iş çocuklar olunca tabiki iki elim kandada olsa onlar için mutlaka yaparım yapmammı:DNeyse uzun lafın kısası hanımlar büyük küçük çoğu kişinin ben makarna hastası olduğunu biliyorum makarnayı en iyi şekilde pişirmeniz için sizlere bazı püf noktaları vermek istiyorum bakalım en iyi makarna nasıl pişiyormuş buyrun hanımlar:tik:
makarna2-1851.jpg

- Makarna pişirmek için oldukça geniş ve derin bir tencereye , bol miktarda da suya ihtiyacınız olacak. ( 100g makarna 1 lt su)

- Suyu yüksek ateşte kaynatın.

- Su kaynadıktan sonra tuzu ilave ediniz. Tuzu, kaynamadan atmaniı halinde suyun kaynama süresi gecikir.

- Eğer tuz diyetiniz var ise yarım limonun suyunu kullanabilirsiniz.

- Makarnaları yavaş yavaş azar azar ekleyin ki suyun kaynaması durmasın. ( Spagetti gibi uzun makarna çeşitlerini bir ucundan tutup diğer ucunu suya daldırın, yumuşadıkça tencerenin içine döndürerek tamamen suya salıverin.)

- Tencerenin kapağını kapatmadan paketin üzerinde belirtilen süre kadar kaynatın.

- Ara sıra karıştırın. Pişme süresinin sonuna doğru kıvamını kontrol edin.

- 8. Haşlanan makarnayı soğuk suya tutmadan kevgirde süzün.

- Makarna pişirmek için geniş ve yüksek kenarlı bir tencere seçin.

- Pişirme suyuna tuz attıktan sonra suyun tekrar kaynamasını bekleyin ve makarnayı öyle atin. Kuvvetli ateşte kaynatın. Taşma eğilimi gösterse de ateşi kısmayın.

- Süzülen makarnayı sosla birleştirme işlemini , kullandığınız makarna türüne ve sosuna baglı olarak , tencerede yada tabakta yapabilirsiniz.

- Makarnanızı sos ile karıştıracağınız kabı ısıtmanızı , sos hazırlarken zeytinyağı, arzu edilirse tereyağı kullanmanızı tavsiye ederiz.

- Kimilerinde makarnayı servis tabağına aldıktan sonra sosu üstüne dökerek, karıştırmayı, sunduğunuz kişilere bırakabilirsiniz. Kimilerinde ise onu sosla tencerede buluşturup, karıştırmayı sunumdan önce kendiniz yapabilirsiniz.

- 10g tuz ( 2 tatlı kaşığı ) , 100g makarna, 1 lt ( 5 su bardağı ) su oranı kullanın.
 
... :)

çok teşekkürler işimi gördü :))
 
Teşekkür ederim eline sağlık. siz yapmış bende yemiş kadar makbule geçti : )
 
ewet bende bir öğrenciyim ve benim de çok işime yaradı teşekkürler

SaYgIlAr :p
 
çok teşekkür ederim elinize sağlık ben öğrenciyim ben küçükken makarna yapmasını bilmiyordum şimdi öğrendim sağolun var olun saygılarımla
 
Geri
Üst