Makarnanın yapılışı

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Makarnanın yapılışı
Makarna tarifi
Makarnanın yapılışı


Merhaba Sevgili Melek'ler ve henüz makarna yapmayı bilmeyen tüm arkadaşlar, bu yazımızda sizler için makarnanın yapılışını anlatıyoruz sizlere :)
limonlu_fistikli_makarna_tarifi.JPG-154.jpg

Makarna yapabilmek için aşağıdaki aşamaları uygulayın.

Geniş ve derin bir tencere kullanın. Tencerenin 3/4 'ünü su ile doldurun
Makarna pişirmede en ideal oran 1 litre suya 100 gram makarna ve 10 gram tuzdur.
Su kaynadıktan sonra ateşin altını kısarak tuz ekleyin ve iyice karıştırın.
Makarnayı tencerenin içine boşaltın ve ateşin altını açın. Karıştırmak için tahta kaşık kullanmaya özen gösterin. Spaghetti için uzun saplı tahta çatal, diğer çeşitler için uzun saplı tahta kaşık kullanın.
Tencerenin kapağını kapatmadan pişirmeye devam edin.İdeal pişirme süresi 10-12 dakikadır.
Pişen makarna süzülerek, ılık suyla yıkanır.Makarna asla soğuk suyla yıkanmamalıdır.Süzülen makarna, biraz yağ, tuz ve karabiber eklenerek hafif ateşte ısıtılır. Makarnaları ocaktan alip suyunu süzün hafif az yağda kavurup bu sosla tabaklara servis ve üzerine kaşar rendesi ilave edin.
 
Geri
Üst