makyaj hakkında merak edilenler

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
makyaj hakkında merak edilenler
Doğru fondöten nasıl seçilir?
Rengi: Ten renginize en yakın olan ton, renk açısından en doğru tercihtir. Fondöten seçerken eğer makyajlı değilseniz rengi alın ortası veya çene ucunuzda; makyajlı iseniz elinizin üstünde deneyin.
Yapısı: Kullandığınız fondötenin yapısı cilt tipinize uygun olmalı: cildiniz normal veya karma ise sıvı (akıcı) ve hafif yapıda olanları; kuru ise krem yapıda olanları seçmelisiniz.

Dikkat! Fondötenlerinizi mümkünse güneş koruma faktörü içerenler arasından seçin.

Nemlendiricili fondötenle günlük nemlendiricimi de
kullanmalı mıyım? Elbette. Cildin öncelikle bakıma ihtiyacı vardır. Temizlik ve nemlendirme cilt bakımının olmazsa olmaz kuralıdır. Nemlendiricili fondötenler bu bakımın sadece gücünü ve etkisini artırırlar.

Rujumun kalıcılığını nasıl artırabilirim? Dudaklarınızı pudralayarak işe başlayın. Daha sonra rujunuzla aynı tonlarda bir dudak kalemiyle dudak çevrenizi hafifçe belirginleştirin. Çizgiyi daima dudak dışından başlayıp ortaya doğru çizin. Dudak çevrenizi düzgünce belirledikten sonra, aynı dudak kalemiyle dudaklarınızın tamamını doldurun. En son rujunuzu sürün, eğer rujunuzu bir fırça ile uygularsanız daha kalıcı olacaktır. Rujunuzu uyguladıktan sonra bir kağıt mendille fazlasını alın ve rujunuzu yeniden sürün. Oldukça kalıcı olduğunu göreceksiniz.


Göz çevresi neden özel bir bakım gerektirir? Aynanın karşısına geçin ve gözlerinize dikkatle bakın. Ne görüyorsunuz? İncecik, ipek gibi göz kapakları, değil mi? Göz çevresindeki deri yüzün diğer bölgelerindeki deriden 10 kat daha incedir ve kan damarlarıyla daha az beslenir. Tüm bunlar yetmiyormuş gibi en çok mimik yaptığımız bölgedir: gülerken, ağlarken, konuşurken... Sonuç: göz çevresi yüzde çizgilenmelerin başladığı ilk bölgedir. Bu nedenle özel bakıma gerçekten ihtiyacı vardır.


Gündüz ve gece neden farklı ürünler kullanmak zorundayız? Derimiz gece ve gündüz farklı şekillerde çalıştığı için.
- Gündüz, deri çevresel koşullarla savaşmak zorundadır: ona yardımcı olacak, güçlendirecek ve koruyacak bakımlara ihtiyacı vardır. Seçeceğiniz ürünlerde mutlaka UVA/UVB filtreleri olmasına dikkat edin.
- Gece, hücre yenilenmesi daha hızlıdır, cildin beslenmeye ihtiyacı vardır. Gece bakım ürünleri cilde bu ihtiyacını veren ve serbest radikallerle savaşan bakımlardır.

Ruj ve allık renklerinin birbiriyle uyumlu olması gerekir mi? Doğal bir makyaj istiyorsanız, allık renginizin ten renginizle ve rujunuzla uyumlu olması gerekir. Örneğin, pembe veya şeftali tonlarında bir allık ile kıpkırmızı bir ruj kullanırsanız hem makyajınız göze hoş gelmez hem de dudaklarınız gereğinden fazla öne çıkar. Ama pembe veya şeftali tonlarında bir ruj tercih ederseniz makyajınız uyumlu, görünümünüz ise daha sade ve doğal olur.
 
Geri
Üst