Mandalinalı Tart Harika Bir Tat !

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Mandalinalı Tart Harika Bir Tat !
Bu konu; mandalinalı tart tarifi ile ilgili bilgiler vermektedir.


Sevgili melekler, yaz bitti bitecek derken sonbaharın ikinci ayına girdik bile. Gerçi havalar yazdan kalma gibi olsa da yavaş yavaş sıcaklılar düşmeye başlıyor. Kışın meyveleri olan mandalina ve portakala da çok yakında kavuşacağız. Hazır mandalina bollaşıyorken sizlere mandalinalı bir tatlı tarifi verelim istedik. Bu hafif tarifle tatlı yemenin pişmanlığını az da olsa hafifleteceksiniz. İşte malzemeler..



mandalinali_tart-40.jpg




Malzemeler

Hamuru için

*1+1/6 su bardağı un
*125 gram margarin
*1 su bardağı pudraşekeri
*1-2 çorba kaşığı soğuk su

Dolgu için

*1 su bardağından bir parmak fazla mandalina püresi
*4 adet yumurta
*1+1/6 su bardağı krema
*1+1/4 su bardağı pudraşekeri

*Pudraşekeri

Tart Yapılışı

Tartımızın yapılışına öncelikle hamurunu hazırlıyarark başlıyoruz sevgili bayanlar Hamur için, unu ve tozşekeri bir kaba eleyin. Margarini parmak uçlarınızla yedirerek hamura ekleyin.

Hamur, ekmek kırıntısı görünümü aldığında suyu katın ve yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. Dolaptan aldıktan sonra hafif unlanmış zeminde 24 cm'lik kalıp büyüklüğünde açın.

Yağlanmış kelepçeli kalıba yerleştirin. Kenarlarını yükseltin. Kabarmaması için üzerine folyo ve bakliyat koyup önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin.

Folyo ve bakliyatları alıp, 15 dakika daha pişirin. Dolgu için bütün malzemeyi karıştırın. Hamurun ortasına yavaşça dökün, tekrar fırına sürün ve 20-25 dakika daha pişirin. Üzerine pudraşekeri eleyip servis yapın.
 
Geri
Üst