Mantarlı böbrek sote

Lamazi

Yeni Üye
Üye
Mantarlı böbrek sote











bobrek-1531.jpg


Malzemeler:
8 koyun böbreği
8 soğan
300 gr mantar
4 sivri biber
4 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
4 domates
3 sarı kiraz domates
4 dal maydanoz
1.5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber, kekik
Hazırlanışı:
*Böbreklerin zarını ve yağlı kısımlarını temizleyin. Mantarları temizleyip ince dilimleyin. Soğanları soyup kıyın. Biberleri temizleyip doğrayın. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Maydanozları temizleyip kıyın.

*Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Böbreği ekleyip 3-4 dakika kavurun. Sırasıyla biber, domates ve mantarları ilave edip 4-5 dakika karıştırarak sotelemeye devam edin. Üzerine sıcak su ekleyip tuz, karabiber ve kekikle tatlandırın. Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayana kadar pişirin. Kiraz domatesleri dilimleyip ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Dilerseniz üzerini maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.
 
Geri
Üst