Marmaris'te Bulunan Plajların İsimleri ve Yerleri

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Marmaris'te Bulunan Plajların İsimleri ve Yerleri
Bu konu; Marmaris'te Bulunan Plajların İsimleri ve Yerleri hakkında bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, yurdumuzun tatil cennetlerinden biri olan Marmaris'in birbirinden güzel plajları hakkında bu sayfada bilgiler vermek istiyoruz sizlere...


marmaris4-dd.jpg



Marmaris Halk Plajı, Marmaris'in merkezinde başlar ve daha sonra Uzunyalı plajı ile birleşir. Gün içinde sıcaktan bunaldığınızda Marmaris'te en kolay denize girilebilecek plajdır.


Uzunyalı Plajı
Uzunyalı Plajı, Marmaris Halk Plajı'ndan hemen sonra başlar ve İçmeler'e kadar uzanan yaklaşık 10 kilometre sahil şeridi boyunca devam eder. Plaj boyunca restoran ve cafeler tatilcilere hizmet sunmaktadır.


İçmeler Plajı - 8 km.

İçmeler, Marmaris'in en popüler yeri. Özellikle konaklama ve plaj imkanı sayesinde Marmaris'e en yakın ve tercih edilen yerleşim birimi. Marmaris ve İçmeler ayrılmaz birer parça gibidir. İçmeler'in Marmaris'e uzaklığı 8 kilometre ve gün boyu gece de dahil olmak üzere minibüs seferleri yapılmakta.

İçmeler'de çok fazla sayıda lüks otel, resort ve pansiyon bulunmakta. Marmaris turizminde başı çekmekte. Koy ve plajı da son derece uygun ve güzel olduğundan İçmeler'de konaklamayanların bile denize girmek için buraya geldikleri bir yer haline gelmiş durumda. Yerli ve yabancı turistler denize girmek için büyük oranda İçmeleri tercih ediyor.





Turunç Plajı - 21 km.

Turunç, Marmaris'in hemen yanı başında çok güzel bir koya sahip sahil beldesidir. İçmeler'den sonra en popüler beldedir. Marmaris tatilinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Turunç'a hem minibüs ile hem de tekne turu ile gitmek mümkün.

Turunç yolunda manzara muhteşem. Ormanlar ve denizi bir arada görebileceğiniz virajlı yolda ilerlemek büyük keyif. Yolculuk yaklaşık yarım saat sürüyor. Adından da anlaşılacağı gibi Turunç'ta çok sayıda meyve ve turunç ağaları da bulunmakta. Bölgenin turunç kalitesi mükemmel.

Eski bir balıkçı kasabası olan Turunç, aynı zamanda mavi tur teknelerinin ve yatların da popüler uğrak noktası. Sahil boyunca demirlermiş pek çok yerli yabancı tekne görmek mümkün. Bölgedeki restoranlar yaz boyunca kalabalık. Turunç Koyu mavi bayraklı plaj statüsünde. Yani deniz ve plajlar temiz ve berrak. Yatlar için gerekli sahil kolaylıkları da mevcut.




Sedir Adası (Cedrae) ~ Kleopatra Plajı
Kleopatra Adası

Sedir Adası (Cedrea), diğer bir ismiyle Kleopatra Plajı, Marmaris'in 16 kilometre kuzeyinde bulunan turistik ve mutalaka görülmesi gereken yerlerdendir. Bölge altın sarısı kumsalı ve denizi ile meşhur. Plaj aynı zamanda Kleopatra Plajı olarak adlandırılmakta. Cedrae antik kentine ait şehir duvarları, pla ve antik tiyatro kalıntıları da burada bulunmakta.

Bölgede, Kleopatra'nın da burada yüzdüğüne inanlına çok orjinal ve muheşem bir plaj mevcut. Efsaneye göre, Kleopatra ve Antonius burada yüzmüşler ve plajın altın kumları özel olarak Kuzey Afrika'dan buraya gemilerle getirtilmiş. Bu çeşit altın sarısı kum sadece Mısır'da bulunmakta.

Adanın batı ucunda yer alan kalıntılar Roma dönemine ait. Antik tiyatro alanı gayet korunmuş durumda. Ayrıca bir de Agora var. Bölgedeki epigraflardan burada Apollon onuruna atletizm festivallerinin düzenlendiği anlaşılmakta.

Ne Yapılır?
Sedir Adası (Cedrea) çok güzel bir gezi ve piknik alanı. Burada denizin ve kumsalın tadını çıkarak aynı zamanda piknik ve gezi eğlencesi yapabilirsiniz. Çamlık iskelesi adaya yapılan tekne seferlerinin yeri.

Çamlık İskelesi'nden yaklaşık 3 kilometre ileride Çamlı Köyü bulunmakta. Burasının Karia bölgesinin ilk yerleşim merkezi olduğuna inanılıyor. Temiz havası, suyu ve manzarası ile ünlü. Çamlı Köyü'nden yaklaşık 9 kilometre ileride ise Boncuk Koyu bulunmakta. Burası da özellikle berrak ve temiz denizi ile ünlü. Sahilde ziyaretçiler için tesisler bulunmakta. Boncuk Koyu ile Karaburun arasındaki bölge aynı zamanda boncuk köprekbalıklarının üreme ve izleme bölgesi. Buralara özellikle Mayıs-Haziran aylarında dalış turları düzenlenmekte.

Nasıl Gidilir?
Sedir Adası, Kleopatra Plajı bölgesine Marmaris'ten ulaşım mevcut. Çamlık İskelesi'nden de düzenli olarak Sedir Adası'na tekne seferleri yapılmakta. Çamlık iskelesine ulaşım için öncelikle Çamlı Köyü'ne varmak gerekli. Çamlı Köyü'ne ulaşım için Marmaris-Muğla yolunun 12 nci kilometresinde Çamlı tabelasını görüp saptıktan sonra 6 km. kadar daha yol alarak Çamlık İskelesine ulaşıyorsunuz.





Kumlubük Hakkında

Kumlubük, Marmaris'in 25 kilometre güneybatısında yer alan ve Turunç'tan sonra gelen şirin bir sahil kasabasıdır. Kumlubük özellikle denizi, kumsalı ve balık restoranlarıyla ünlüdür. Bölgenin manzarası görülmeye değer. Kumlubük'ün sahil ve yamaçları ekolojik turizm adına popüler trekking ve doğa yürüyüşü parkurlarına sahiptir.

Ne Yapılır?
Kumlubük'te öncelikle muhteşem deniz, güneş ve kumsallarda deniz keyfi sürebilirsiniz. Balık restoranları bölgenin en iyilerindendir, balık yemeden ayrılmamanız tavsiye edilir.

Kumlubük'ün güneydoğu tarafına doğru ilerlediğinizde esrarengiz bir güzelliğe sahip bir mağara karşınıza çıkacak. Mağara bölgesinin 5000 yıl önceki yerleşim alanına ev sahipliği yaptığı söylenmekte. Görülmeye değer. Sahil ve tepelerde doğa yürüyüşü yapmak diğer bir alternatif. En popüler doğa yürüyüşü alanları bu bölgede.

Turunç da olduğu gibi antik kenti Amos'u da ziyaret edebilirsiniz. Yürüyerek yarım saat mesafede. Burada Amos antik kenti kalıntılarını, eski tiyatro ve şehir duvarlarını görmek mümkün. Doğa yürüyüşü ile birlikte güzel bir aktivite.

Nasıl Gidilir?
Kumlubük, Marmaris'in 25 kilometre güneybatısında Turunç'dan sonra geliyor. Marmaris'ten Turunç'a kadar Dolmuş imkanı mevcut.




Orhaniye - Kızkumu Plajı

Orhaniye, Marmaris ziyaretinizde mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Orhaniye, Marmaris'in 30 kilometre güneybatısında ve Turgut'tan 2,5 kilometre sonradır. Hisarönü Körfezi'nin önemli turist ve yat demirleme bölgesinden biridir. Orhaniye'de doğa muhteşem. Etrafı çam ormanlarıyla ve güzel plajlarla dolu. Ormanların suya yansımasıyla birlikte panoramik bir manzara ortaya çıkmakta. Deniz her daim sakin.

Orhaniye'yi özellikle meşhur yapan doğal özelliği ise plaj ve denizi. Orhaniye'ye geldiğinizde ilk etapta dikkatinizi hemen suyun ortasında yürüyen yüzlerce insan çekecektir. Şaşkınlıkla ortamı gözlerken siz de dayanamayıp suya girerek denizin ortasında yürüyüş yapacaksınız. Koyun ortasına kadar bir kanal gibi ilerleyen sığlık var burada. Hatta bir de hikayesi.

Efsaneye göre Bybassos Kralı'nın kızı güzel Prenses, korsanlardan kaçmak üzere burada denize doğru gider. Yüzme bilmediğinden dolayı da eteğine kum doldurarak ve karşı kıyıya ulaşmak için denize serperek ilerler. Ancak karanlıkta yolunu kaybettiğinden ve kumları da bittiğinden dolayı, kaldığı yerde boğularak ölür. Bu hikayeye dayanarak bölgeye Kızkumu ismi verilmiştir.

Ne Yapılır?
Orhaniye'de öncelikle muhteşem deniz, güneş ve kumsallarda deniz keyfi sürebilirsiniz. Kızkumu plajında çok eğlenceli ve keyifli zaman geçireceğiniz kesin.

Körfezin orta kısmında bir ada mevcut ve adanın tepe kısmında Bybassos Krallığı'na ait olduğu düşünülen bir kale kalıntısı var. Bot veya kayık kiralayarak buraya gitmeniz mümkün. Tepede manzara muhteşem.

Diğer bir aktivite ise Hisarönü Körfezi'ndeki çevre koy ve adalara yapılan tekne turlarına katılmak. Selimiye, Hisarönü, İnbükü Koyu ve Dişlice Adasına yapacağınız bu yolculuk sizi büyüleyecek.

Orhaniye Körfezi yatçılar için de popüler bir konaklama ve demirleme yeri. Burada her sezon yatları görmek mümkün. Buradaki Martı Marina'da ayrıca eski bir kilisenin kalıntıları bulunmakta. Bahçedeki mozaikleri görülmeye değer.




Cennet Adası Hakkında

Cennet Adası, ada olarak tabir edilmesine karşın aslında bir yarımadadır. Nimara isimli yarımada ormanlarla kaplıdır. Cennet Adası, Marmaris koyunun hemen girişinde bulunmakta ve özellikle günübirlik tekne turlarının popüler uğrak yerlerindendir. Hemen hemen her tekne burada mola vermektedir.

Cennet Adasına gitmek için isterseniz öncelikle 8 km. kadar bir yolculuktan sonra Yalancı Boğaz isimli bölgeye gelip daha sonra buradan Cennet Adasına doğru yürüyüş yapabilirsiniz. Güzel bir doğa yürüyüşü eşsiz bir fırsat. Yalancı Boğaz coğrafi yapısı itibarıyla boğazı andırmakta olduğundan bu ismi almış. Fırtınalı bir gecede mekanı boğaz zannederek gemisini sürüp karaya oturduğu rivayet edilen bir kaptanın hikayesine de dayanarak buraya Yalacı Boğaz adı verilmiş. Oldukça kayalık bir bölge. Aynı zaman yat ve gulet atölyeleri de mevcut.

Cennet Adasında manzara muhteşem. Ada çevresinde çok sayıda güzel restoran ve cafe bulunmakta. Cennet Adası yüzmek için de çok ideal. Adada sıkılmadan tam bir gün geçirebilirsiniz.
 
Geri
Üst