Marshmallow ile şeker hamuru yapımı

SweetCurse

Yeni Üye
Üye
Marshmallow ile şeker hamuru yapımı
marshmallow yapımı marshmallow şeker hamuru şeker hamuru yapımı video
Malzemeleri

  • 450 gr (üç paket) marshmallow şeker
  • 4 yemek kaşığı su
  • 500 gr pudra şekeri
  • Bir tutam tuz
Yapılışı

Şekerleri bir kaseye koyun ve kaseyi su dolu bir tencerenin içinde benmari usulü ısıtmaya başlayın. Tencereyi orta ateşte tutun, şekerleri erirken karıştırmayı unutmayın. Şekerin çok fazla erimemesi ve içine su kaçmaması önemli. Eriyen şekerlerin içine 250 gram pudra şekeri, tuz ve suyu ilave edin, karıştırın ve hamuru kenara alın.

Yoğurma işlemi için geniş tabanlı bir kap alın ve kaba bol miktarda pudra şekeri yayın. Hamuru bu kaba aktarın, üzerine kalan pudra şekerinin tamamını döküp yoğurun.Hamur yumuşak ve ele yapışmayacak bir hale geldikten sonra avucunuzla top şekli verin, çevresine margarin sürün ve tercihen naylon bir malzemeyle hava almayacak şekilde sarın.

Sarılı halde en az 24 saat oda sıcaklığında beklettiğiniz hamurla, ister mutfak malzemelerinizi ister hazır kalıpları kullanarak hayalinizdeki şeker ve pasta süslerini yapmaya başlayabilirsiniz. Hamuru kullanmadan önce bir süre daha yoğurmak şekil vermeyi kolaylaştıracaktır.
 
Geri
Üst