Mavi Tozu Dumana Katacak

tuqqce

Daimi Üye
Üye
Mavi Tozu Dumana Katacak
05_22_mavi2.jpg



Ahırkapı’dan Beyoğlu’na, Boğaz’dan Maslak’a, Balat’tan Adalar’a uzanan bir moda seferi...

Çingene kırmızısı jean’ler, cesur renkte gömlekler, çiçekli basmadan etek ve elbiseler, “hayda bre” baskılı t-shirtler, Ahırkapı’ya afili bir selam çakıyor. Adalar’da duran vapurdan; beyaz denimler, chino pantolonlar, ekose ve çizgili romantik elbiseler, şık blazer ceketler, kroşe detaylı bluzlar, mini şort ve etekler salınarak iniyor.
Maslak’ta gömlekler, koyu renkli Premium jeanler, iş hayatına uyum sağlarken, Beyoğlu sokaklarındaki street-art esintileri, asit yıkamalar sayesinde “jean” kültürüne genç ve iddialı bir yorum getiriyor.
Tüm dünya bu dili öğrenecek
İstanbul jargonu, Mavi koleksiyonuyla tüm dünyaya yayılıyor. “Hayda Bre”, “Rastgele”, “Efsane Spor”, “Boğazı Yüzerek Geçmek”, “34”, baskılı t-shirt ve gömlekler, “Mavi’de bu şehre ait çok şey var” dedirtiyor ve İstanbul’lu bile bu koleksiyonla şehri yeniden keşfediyor.
2010 İstanbul Koleksiyonu’nun hit ürünleri
Şehrin bir jean’i olması fikrinden yola çıkarak hazırlanan “İstanbul Jean”leri, koyu renk yıkaması, ön ve arka cebindeki 34 arması ve deri etiketiyle kadında Lindy’i, erkekte ise Hunter’ı baştan yaratıyor.
Skinny jean Serena, çingenelerin şerefine renkleniyor; kırmızı ve yeşilin yanı sıra pastel sarı, pembe ve gri versiyonuyla da göz dolduruyor. Erkekte skinny jean Yves, iddiasını sürdürürken, paçaları daralan Mark ve Marcus öne çıkan diğer modeller arasında yer alıyor.
Boyfriend Chino, geçtiğimiz sezon’un hitlerinden Patti’yi bahar ve yaz aylarına taşıyor. Boyfriend jean’lere; şortlar, tişörtler, tunikler ve ceketler eklenerek koca bir gardroba dönüşüyor. Motocross Jean, beyaz rengiyle hem asi hem masum bir görünüm kazanıyor.
Denim On Denim: Baştan aşağı jean’e bürünmek şimdi çok moda!

Jean gömlek, jean şort, jean pantolon, jean yelek… 2010 İlkbahar/Yaz Koleksiyonu’yla “jean kombin” modası yeniden gardıroplara giriş yapıyor. Kat kat jean’e bürünmek hiç bu kadar moda olmamıştı!
Mavi’nin mükemmel kalıpları İstanbul’un denizini yansıtan rastgele yıkamalı jean’lerde hayat buluyor ve “Mavi” nin içinde “mavi”likler yaratıyor. Vintage görünümlü denimler, 3 boyutlu efektler, asit ve koyu yıkamalar, lekeler, yırtık ve kesiklerle yapılan yıpratmalar şehrin tozunu dumanına katmayı sevenlerin büyük beğenisini topluyor.
 
Geri
Üst