Maya ile güzelleşiyoruz

laetitia

Yeni Üye
Üye
Maya ile güzelleşiyoruz
Meleklerim mayanın böyle bir işe yaradığını ilk kez duydum bilen bilmeyen tüm meleklerle paylaşmak istedim maya bizi dahada güzelleştiriyormuş :D:DMayayla saçlarınıza masaj yaparak dökülmesini önleyebilir, soğuktan çatlamış ellerinizi yumuşatabilir, vücudunuzu nemlendirebilirsiniz.

cilt-9668.jpg

VÜCUT VE YÜZ İÇİN
Maya Neden Cildimize İyi Geliyor? : Yüksek dozda protein içeren maya cilt dokularının yeniden yapılanmasını sağlıyor. Cildin daha güzel ve pürüzsüz görünümüne yardımcı oluyor. Mayanın içeriğindeki yüksek potasyum miktarı dokularda biriken toksinleri dışarıya atarak cildin artık maddelerden arınmasını sağlıyor. Böylece cilt adeta yenileniyor.İçeriğindeki B2 vitamini ve B6 vitamini sayesinde cildin yağ dengesini ayarlayarak akne ve sivilceye karşı etkili oluyor.Maya böylece cildimizi hem içerden hem dışardan destekliyor.
Nasıl Yapılır? :
2 çorba kaşığı yaş maya.
1 tatlı kaşığı yoğurt ( yada bir miktar süt)
Yapılışı : Mayayı bir kaseye alın azıcık ılık su döküp mayayı eritin. Daha sonra içine yoğurdu yada sütü katın yoğun bir krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın Göz ve dudak çevresi dışında tüm cildinize yuvarlak hareketler yaparak yedirin. Kuruması için 10 dakika kadar bekleyin. Yüzünüzü hafif ıslatılmış bir parça pamukla temizleyip önce ılık suyla sonra soğuk suyla durulayın ve havlu ile tampon yaparak durulayın.
ELLER İÇİN
Yararları : Maya ellerin de dostu. Özellikle soğuktan çatlamış elleri tedavi etmek için birebir. Bir kaç seanstan sonra ellerinizin yumuşacık olduğunu göreceksiniz.
Nasıl Yapılır? :
1 kahve fincanı ılık süt
1 tatlı kaşığı yaş maya
Yapılışı : Akşamları yatmadan önce ılık süte mayayı ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız bu doğal el kremini ellerinize masaj yaparak yedirin. 10 dakika bekleyip ılık suyla yıkayın.
SAÇLAR İÇİN
Maya Neden Saçlarımıza İyi Geliyor? : Maya özellikle stresli dönemlerde saçların dökülmesini önleyip sağlıklı uzamasını sağlıyor.İçeriğindeki B5 vitamini saç sağlığı için çok önemli olan keratin oluşumunu uyarıyor. Keratin saçların dökülmesini önleyip daha hacimli ve gür görünmesini sağlıyor.
Nasıl Yapılır? :
4 çorba kaşığı toz maya
1 bardak ılık su
Toz mayayı ılık suyla eritin. Saç diplerine friksiyon yaparak yedirin. Bir kaç dakika bekledikten sonra bol suyla durulayın.
 
Geri
Üst