Mayanın Güzelliğe Faydaları

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Mayanın Güzelliğe Faydaları
maya, cilt için faydaları, cilt maskeleri hakkında detaylı bilgiler arkadaşlar


guzellik-3-5038.jpg



Kızlar hepimizin mutfağında bulunan mayanın, güzelliğiniz için de faydalı olduğunu biliyor muydunuz?

Maya; içinde bulundurduğu vitamin ve proteinler sayesinde cildinizi yeniler, saçlarınızı güçlendirir, ellerinizi tazeler. Saç, cilt ve elleriniz için kolayca uygulayacağınız maya maskeleri ile kendinizde güzel değişimler yaratın!


Cildinizi Yenileyin!
Yüzünüzü nemlendirmek ve dış etkenlere karşı korumak için mayadan yararlanabilirsiniz. Yüksek dozda protein içeren maya, cilt dokularının yeniden yapılanmasını sağlıyor. Cildin daha güzel ve pürüzsüz görünümüne yardımcı oluyor. Mayayı sulandırarak, krem haline getirin. karışımı yüzünüze ve vücudunuza sürüp, on dakika beklettikten sonra yıkayın.

Saç Dökülmelerini Önleyin!
Maya, özellikle stresli dönemlerde saçların dökülmesini önleyip sağlıklı uzamasını sağlıyor. İçeriğindeki B5 vitamini, saç sağlığı için çok önemli olan keratin oluşumunu uyarıyor. Keratin, saçların dökülmesini önleyip daha hacimli ve gür görünmesini sağlıyor. 4 çorba kaşığı toz mayayı 1 bardak ılık suda eritin. Saç diplerine früksiyon yaparak yedirin. Birkaç dakika bekledikten sonra bol suyla durulayın.

Yumuşacık Ellere Sahip Olun!
Maya ellerin de dostu. Akşamları yatmadan önce 1 kahve fincanı ılık süte 1 tatlı kaşığı yaş maya ilave edip eriyinceye kadar karıştırın. Hazırladığınız bu doğal el kremini ellerinize masaj yaparak yedirin. 10 dakika bekleyip ılık suyla yıkayın. Ellerinizin yumuşacık olduğunu fark edeceksiniz. özellikle soğuk havada çatlayan ellere iyi geliyor.
 
Geri
Üst