*MeleK*
♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Meclis menüsünün meşhur tatlısı vişneli tayfır tarifi
vişneli tayfır, vişneli tayfır malzemeleri, vişneli tayfır nedir, vişneli tayfır nasıl yapılır ile ilgili bilgiler sizlerle...
Son zamanlar da eğer haberleri izlediyseniz vişneli tayfır ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Yıllardır meclis menüsün de zaman zaman tartışmalara yol açan vişneli tayfır tatlısı zaman için de menuden çıkartılıp tekrar konulsa da meclis başkanının tatlının ismini beğenmemesinden dolayı menüden çıkartılmasını istediği için tekrar meclis restaurant menüsünden çıkartıldı.
Oldukça merak uyandıran vişneli tayfır tatlısı için bizde sizlere bu tatlının malzemeleri ile birlikte yapılışı hakkın da bilgi vermek istedik.
Nedir bu vişneli tayfır tatlısı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?
Aslın da vişneli tayfır tatlısının isninin nerden ve kim tarafından verildiği bilgisi bulunmuyor. Oldukça hafif bir tatlı ve çocuklarınızın da çok severek yiyeceğine inanıyorum. Dediğim gibi isminden dolayı menudün çıkartıldı
Malzemelerine gelince;
Üst kısmının malzemeleri
1 Paket vanilyalı puding
2,5 su bardağı vişne suyu
Alt kısmının malzemeleri
5 Yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı süt
orta kısım için malzemeler
1 paket petibör sade büsküvi
Bu meşhur tatlının yapılışına gelince;
Tencerenin içine vanilyalı puding ile birlikte vişne suyu boşaltılır ve birlikte kıvam alıncaya kadar pişirilir
Silikon kabın taban kısmı malzemelerin yapışmaması için hafifçe ıslatılır ve pişirdiğiniz karışım içine kabın içine dökülür. Bu arada karışımın ılımasını beklerken bir paket petibör büskiviyi rondadan çekerek ılıyan karışımın üzerine dökülür.
Son olarak tencerede irmik, şeker ve süt koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirilir ve ılıdıktan sonra bisküvilerin üzerine dökülür.
Tatlımız iyice ılıdıktan sora buzdolabına kaldırılır ve mümkünse bir gece buzdolabında bekletilir. Servis edeceğiniz de dilimleyerek servis edebilirsiniz. Ayrıca vişneli tayfır tatlısının üst kısmını dondurulmuş vişnelerle süsleyebilirsiniz tercih tamamen size kalmış
Son zamanlar da eğer haberleri izlediyseniz vişneli tayfır ismini mutlaka duymuşsunuzdur. Yıllardır meclis menüsün de zaman zaman tartışmalara yol açan vişneli tayfır tatlısı zaman için de menuden çıkartılıp tekrar konulsa da meclis başkanının tatlının ismini beğenmemesinden dolayı menüden çıkartılmasını istediği için tekrar meclis restaurant menüsünden çıkartıldı.
Oldukça merak uyandıran vişneli tayfır tatlısı için bizde sizlere bu tatlının malzemeleri ile birlikte yapılışı hakkın da bilgi vermek istedik.
Nedir bu vişneli tayfır tatlısı nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?
Aslın da vişneli tayfır tatlısının isninin nerden ve kim tarafından verildiği bilgisi bulunmuyor. Oldukça hafif bir tatlı ve çocuklarınızın da çok severek yiyeceğine inanıyorum. Dediğim gibi isminden dolayı menudün çıkartıldı
Malzemelerine gelince;
Üst kısmının malzemeleri
1 Paket vanilyalı puding
2,5 su bardağı vişne suyu
Alt kısmının malzemeleri
5 Yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı süt
orta kısım için malzemeler
1 paket petibör sade büsküvi
Bu meşhur tatlının yapılışına gelince;
Tencerenin içine vanilyalı puding ile birlikte vişne suyu boşaltılır ve birlikte kıvam alıncaya kadar pişirilir
Silikon kabın taban kısmı malzemelerin yapışmaması için hafifçe ıslatılır ve pişirdiğiniz karışım içine kabın içine dökülür. Bu arada karışımın ılımasını beklerken bir paket petibör büskiviyi rondadan çekerek ılıyan karışımın üzerine dökülür.
Son olarak tencerede irmik, şeker ve süt koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirilir ve ılıdıktan sonra bisküvilerin üzerine dökülür.
Tatlımız iyice ılıdıktan sora buzdolabına kaldırılır ve mümkünse bir gece buzdolabında bekletilir. Servis edeceğiniz de dilimleyerek servis edebilirsiniz. Ayrıca vişneli tayfır tatlısının üst kısmını dondurulmuş vişnelerle süsleyebilirsiniz tercih tamamen size kalmış