Mehmet Günsür hakkında bilgiler

M

Misafir

Forum Okuru
Mehmet Günsür hakkında bilgiler
mehmet gunsur mehmet günsür günsur günsür hakkında katerina mongio
mehmet günsür kimdir, biyografi, filmleri, dizileri, resimleri, kısaca hayatı


"Beyaz Gelincik" dizisi ile genç kızların kalbini fetheden Mehmet Günsur hakkında bilgiler sunuyoruz bu yazımızda sizlere Melek'ler...


84da7fa072588e.jpg


Doğum adı
Diğer adları
Doğum tarihi 8 Mayıs 1975 Doğum yeri İstanbul Ölüm tarihi
Ölüm yeri
Boyu 1,82 Önemli rolleri
Akademi Ödülleri
Resmî sitesi
allmovie sayfası Beyazperde.com sayfası IMDb sayfası Sinema.com sayfası SinemaTürk sayfası Mehmet Günsur (d. 8 Mayıs 1975 İstanbul) Sinema oyuncusu.
Oyunculuğa 7 yaşında çeşitli reklam filmlerinde oynayarak başladı. 12'sinde Okan Uysaler'in yönettiği Geçmiş Bahar Mimozaları adlı dizide Rutkay Aziz, Filiz Akın ve Müşfik Kenter gibi oyuncularla rol aldı. O yıllarda oyunculuk onun için bir hobiydi. Diğer bir hobisi de müzikti. Uzun bir süre Dawn adlı bir grupta şarkı söyledi.
Eğitimine ise İtalyan Lisesi'nden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesinde devam etti. Dört yıl boyunca Taksim'de bir restaurantta işletmecilik yapan Günsur'un kendini Türkiye'ye tanıtması Ferzan Özpetek'in Hamam filmiyle oldu. Bu filmle birlikte oyunculuğu meslek olarak seçti. Hamam filminin ardından İtalya'ya yerleşen ve mesleğine orada da devam eden oyuncu İtalya'da çok sevilen biri haline geldi.


Film Geçmişi


TV Dizileri

Geçmiş Bahar Mimozaları (1989)
Sır Dosyası
Pilli Bebek
Kasırga İnsanları
Beyaz Gelincik

Filmleri

Hamam (Ferzan Özpetek) (1997)
The Italian (Ennio De Dominicis) (2002)
O Şimdi Asker (Mustafa Altıoklar) (2002)
Hayal Kurma Oyunları (Yavuz Özkan) (2004)
Anlat İstanbul (2002)
Fall Down Dead (Jon Keeyes) (2007)



84da7fa172236e.jpg

Beyaz Gelincik dizisiyle ünlenen dizi ve sinema oyuncusu.

Mehmet Günsür, 8-mayis 1975'te İstanbul'da doğdu. İtalyan Lisesi'ni bitirdi. Ardından marmara-universitesi Reklamcılık bölümünü bitirdi ancak bu alanda hiç çalışmadı. Çocuk yaşta kameralar önüne geçse de oyunculuk eğitimini 25 yaşından sonra almaya başladı. İlk kameralar önüne geçişi 7 yaşındayken rol aldığı "Sana" reklam filmi ile oldu. Daha sonra Coca Cola, Mavi Jeans, Hotiç gibi markalarda çalışıp reklam ve kataloglarda yer aldı. Mankenliğin oyunculuktan zor olduğunu söyleyen Günsür, Cansu Dere'den bu konuda ders aldığını açıkladı.
1988 yılında ilk kez profesyonel oyuncuğula adım atıp TRT'de yayınlanan "Geçmiş Zaman Mimozaları" adlı dizide rol aldı. Bu dizide evin küçük oğlu Sabih'i canlandırmıştı. Bir süre oyunculuğa ara verdi ve bu dönemde Roxy isimli mekanı işletti. Aynı zamanda "The Dawn" isimli müzik grubunda çalıyordu.

Oyuncu olarak ilk farkedildiği ve çıkış yaptığı film Ferzan Özpetek'in 1997 yılı yapımı "Hamam" oldu. Bu filmin ardından oyunculuk kariyerini geliştirmeye karar verdi. 1998 yılında Star TV'de yayınlanan "Sır Dosyası" adlı dizide çaylak dedektif rolünde görüldü. 2000 yılına gelindiğinde bir Yavuz Özkan filmi olan "Hayal Kurma Oyunları" adlı filmde Tarık Akan ile birlikte rol aldı. Aynı yıl İtalya'da "Bent" adlı tiyatro oyununda başrol oynadı. Kariyerine İtalya'da devam eden Günsür, 2001 yılında "Tommaso" ve "Guida", 2002 yılında "L'Italiano" ve 2003 yılında "Papa Buono,II" adlı İtalyan yapımların yer aldı.

2003 yılında Mustafa Altıoklar'ın yönettiği "O Şimdi Asker" adlı sinema filminde alkolik bir genci canlandırdı. Aynı yıl ATV'de yayınlanan "Pilli Bebek" adlı televizyon dizisinde rol aldı. "Anlat İstanbul" adlı filmde Ümit Ünal'ın çektiği bölümde mahalle fotoğrafçısını canlandırdı.

Televizyon dünyasında 2004 yapımı "Kasırga İnsanları" ve 2005 yapımı "Beyaz Gelincik" adlı dizilerle tanındı. Beyaz Gelincik adlı dizide "Mustafa" karakterini canlandıran Günsür, bu rol onu çok heyecanlandırdığı için İtalya'dan ayrılmıştı ve yine bu rol ile hayran kitlesi büyüdü.

2007 yılında "Fall Down Dead" adlı sinema filminde Dominique Swain, David Carradine gibi isimlerle birlikte rol aldı.
 
beyaz gelincikte hasta oluyodum :D ask tesadüfleri sever filminde de başarılıydı
 

Benzer Diğer Konularımız !

M
Cevaplar
0
Görüntüleme
3K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
5K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
3K
Misafir
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
4K
Misafir
M
Geri
Üst