Melekler Evde dondurma nasıl yapılır buyrun

M

Misafir

Forum Okuru
Melekler Evde dondurma nasıl yapılır buyrun
Evde dondurma nasıl yapılır
Evde Dondurma tarifi



Merhaba Sevgili Melek'ler, geçtiğimiz günlerde ben gibi dondurma sevenler için https://www.meleklermekani.com/yeme...lkabakli-dondurma-tarifi-burada-melekler.html dedik ve size lezzetli bir dondurma tarifi verdik. Şimdi ise dondurma çeşitlerinin geneline değiniyor ve evde dondurma nasıl yapılır hepbirlikte öğreniyoruz. Şimdi gelin evde dondurma yapımı nasıl oluyormuş, görelim Melek'lerim :)


meyveli-dondurma-tarifi4-9976.jpg



Dondurma yapmak için süt, kıvam verici madde ve şeker gerekmektedir. Dondurmanın türüne göre, kıvam verici madde olarak nişasta, nişasta ve yumurta sarısı ya da sahlep kullanırız.

Malzemeler:
1 Litre Yağlı Süt
1 Tatlı Kaşığı Toz Salep ’5 gr’
1 Çay Kaşığı Vanilya
1 Su Bardağı Toz Şeker

Yapımı:

Bir kap içerisine toz şeker, salep, vanilya konulacak ve karıştırılacak. Tencere içerisine 1 litre süt konulacak ve normal ısıda kaynatılacak. Üzerine hazırlanan “toz şeker, salep, vanilya” karışımı bitinceye kadar “azar azar” ilave edilecek. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak ısısı düşük ısı konumuna getirilecek. Saat’a bakılacak ve not edilecek. Tencere 10 dakika süre ile savrularak kaynatılacak. Süre bitiminde tencere ocaktan alınacak ve oda sıcaklığına düşünceye kadar bekletilecek. Ardından tencere kapağı kapalı olarak, dondurucuya konulacak ve 2 saat süre ile dondurucuda tutulacak. Süre bitiminde tencere dondurucudan alınacak ve karıştırılacak.Tenceredeki süt tamamen donuncaya kadar, her saat başı karıştırma işlemine devam edilecek. Yaklaşık 5 saat süre sonunda vanilyalı dondurmanız sevise hazır
 
Geri
Üst