Meleklere Garnitürlü Barbunya Balığı tarifi

DeRyAaLı

Yeni Üye
Üye
Meleklere Garnitürlü Barbunya Balığı tarifi
Garnitürlü Barbunya Balığı


[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler
1 Kilo barbunya balığı
2 Adet kabak
2 Adet havuç
3 Adet domates
2 Adet soğan
1 Su bardağı su
5 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Tutam kırmızı safran
1 Diş sarımsak
5 Çorba kaşığı mayonez
4-5 Dal maydanoz
3-4 Adet taze soğan sapı
Tuz, karabiber, kekik
442.jpg

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı[/FONT]
  • Balıkları temizleyip yıkayın.
  • Süzgece alıp suyunun süzülmesi için bekletin.
  • Havuç ve kabakları ince ince dilimleyip, soğanları halka halka doğrayın.
  • Domatesleri dilimleyin.
  • Balıkları fırın kalıbına dizin.
  • Hazırladığınız sebzeleri değişimli olarak balıkların üzerine yerleştirin.
  • Soyulmuş sarımsak, kıyılmış maydanoz, kırmızı safran, kekik, tuz ve karabiber ilave edin.
  • Zeytinyağı ve suyu ekleyip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin.
  • Servis tabağına alıp mayonez eşliğinde üzerine kıyılmış taze soğan sapı serperek servis yapın
[/FONT]
 
Geri
Üst