Meleklerim, namaz için ağlanırmı?

gurbet kuşu

Yeni Üye
Üye
Meleklerim, namaz için ağlanırmı?
bu hikayeyi dünkü takvim yaprağından okudum çok etkilendim sizlerle paylaşmak istedim

Yıllar önce otobüste yolculuk ederken sabah namazının vakti girmişti.her yolculukta yaşadığım;namaz sancısı;her yanımı öylesine kaplamıştıki,uyuyamıyordum.şöför bir türlü mola vermiyor,vakit gittikçe daralıyordu.
birlikte yolculuk ettiğimiz arkadaşıma yöneldim:
-namaz geçmek üzere ben şöföre namaz için ricada bulunacağım.durmazsa ineceğim.kaşlarını çattıalaycı bir ifadeyle:
-ya sen aklınımı kaçırdın dedi.
şaşırdım,üzüldüm,kırıldım.namzlarını kılan bir kimseydi o gerçekten ben aklımımı kaçırmıştım?otobüste mışıl mışıl uyuyup Rabbimi düşünmeden oturmalımıydım?
kendimi sorguladım.sabah namazını bu kadar düşünmekte haksızmıydım?
oysa bir gece dayısına misafir olan babam sabah hıçkırık seslsriyle uyanıyor .dayısının oğlu çocuk gibi ağlıyor sebebini sorduğunda aldığı cevap ilginç,
-sabah namazına kalkamadık.baksana,güneş doğmuş;onun için ağlıyorum.
evet,namaz için ağlanır,namaz için akıl kaçırılır,ona can feda edilir.ne yazıkki şimdi bu gerçek tam anlaşılmıyor.
öyle bir çağda yaşıyoruzki sabah namazını düşünmek delilik kalkamayınca ağlamak gariplik olabiliyor!gerçekten sabah namazını kaçırınca üzülmemiz gerekmezmi?
:İmandan sonra en büyük ve en mühim mesele olan namaz:ın bir vakti geçirilince hiçbirşey olmamış gibi normal mi karşılamalıyız?
sabaha kadar dünya kupası maçlarını izlemek mantıklı, ama Kur'an'da en fazla emredilen ibadet olan namazı düşünmek gereksiz mi?
peki Peygamberimizin (s.a.v.) iki ayrı hadiste,'dünya ve içindekilerden hayırlıdır' dediği sabah namazının sünneti ve farzı,bir maç kadar önemli değilmi?dünya ve içindeki tüm hazinelerden daha değerli olan namaz önemsizmi?
Namaz konusunda nasıl bir durumda olursak olalım, ister onu haftada bir,ister yılda bir, hatta birkaç yılda bir kaçırıyor olalım;yeni bir ubudiyet şuuruyla donanmak, yeni bir cehd ve gayret kılıcını kuşanmak, yeni bir tebliğ ve ikaz harekatı başlatmak durumundayız.
 
Geri
Üst