melonun tavuklu böreği (içinde yok yok)

MeLOo

Daimi Üye
Üye
melonun tavuklu böreği (içinde yok yok)
evvet melekler bilen bilir bilmeyenler için kısaca anlatıyım bu böreği sevgilimlen ev yemekleri yapan bir yerde yemiştik ilk kez ve bayılmıştık :D:D bende yemin törenine giderken onun için bu börekden yapmaya karar verip yapmıştım. Malzemesi bol, gayet doyurucu ve yiyenin bayıldığı bir börek :D milföyle de denemiştim ama yufkayla yapıldığında daha güzel oluyor birdaha milföyle yapmam :D:D şimdii gelelim malzemelere ben kalabalık gruba göre yaptığımdan 8 yufka kullanmıştım her yufkadan dört börek çıkıyodu sizde kişi sayınıza göre yaparsınız :)

504054e5034bfc5996.jpg




malzemeler

2 yufka

içi için;


1 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
1 büyük domates
garnitür (benim acelem olduğundan hazır kullandım )
tuz, baharatlar ( ben sevdiğimden kimyon, karabiber,azcık yenibahar ve çok azda pul biber eklemiştim)
1 yumurta sarısı
susam, çörek otu
Sosu için;

yarım su bardağı sıvı yağ
1 kase su

Yapılışı;
  1. ilk olarak içi hazırlayın. tavuğu haşlayın soğuyunca ister minik küpler halinde doğrayın isterseniz de kendi elinizde didikleyin. ( ben elimde parçaladım ince ince daha iyi oldu)
  2. soğanı çok ince kıyın tadı gelsede soğan parçaları gelmesin ağza belli olmasın. benim sevgilim normalde hiç sevmez soğanı o yüzden olabildiğinde incecik kıydım. Doğranan soğanları az yağda (yarım çay bardağı kadar ) hafif pembeleşene kadar kavurun ve önceden küçük ve ince küpler halinde doğradığınız domatesi katın
  3. domatesler kendini biraz salınca garnitür ve tavuğu ekleyin. tuzu ve baharatlarınızı ekleyip bir 5-10 dakika daha pişirin. Sonra ocağı kapatın ve ılımaya bırakın.
  4. harç ılıyınca yufkanın birini açın ve sosunu yufkanın her yerini eşit miktarda ıslatacak şekilde dökün.(yemek kaşığı ideal)
  5. ıslanan yufkayı önce iki ucu birbine değecek şekilde ikiye katlayın. sonra diğer uçları da biri diğerinin biraz altında kalacak şekilde katlayın ve yufkayı dört eşit parçaya bölün.
  6. her parçaya harcını (bohça şeklinde yaptığımdan ortasına koydum ) koyup katlayın, isterseniz rulo yapın isterseniz bohça şeklinde katlayın ve ters çevirip yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyun. Bütün yufkaları katladıkdan sonra böreklerinizin üstüne yumurtanın sarısını sürün üstüne susam ve çörek otunu serpin.
  7. daha önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verip üstü nar gibi kızarana kadar pişirin.
afiyet olsunnn :))
 
Geri
Üst