Mercimekli lahana sarması

melisanur

Yeni Üye
Üye
Mercimekli lahana sarması
MALZEMELER
1 orta boy lahana veya demet kara lahana
1 su bardağı mercimek
1 adet soğan
1 kahve fincanı ince bulgur
Yarım demet maydanoz
2 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı karabiber
1 fincan sıvı yağ.
Yeteri kadar tuz
Sos için:
2 diş sarmısak
1 yemek kaşğı salça
2 su bardağı su
1 fincan zeytinyağı


HAZIRLANIŞI
Sıcak suda lahanaları haşlayın. Haşlanmış mercimek, ince kıyılmış soğan, maydanoz, bulgur, nane, karabiber, tuz ve sıvı yağı karıştırın. Uzunca kesilmiş lahanaların kenarına iç malzemeden koyarak muska şeklinde sarın.
Tencereye sıkıca yerleştirin. Üzerine sarımsak, salça, 2 su bardağı su, sıvı yağ karışımını döktükten sonra, yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak veya soğuk servise sunun.
 
Geri
Üst