meyaneli gemici çorbası tarifi

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
meyaneli gemici çorbası tarifi
Balık sevenlerin beğeneceği bir çorba...


Malzemeler:
1 adet balık (kaya balığı, lipsoz, kırlangıç, levrek, çinekop)
1 adet kuru soğan
2 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı un
1 tutam maydanoz veya dereotu
1 adet havuç
su
tuz
sıvıyağ (zeytinyağı da olabilir)

Hazırlanışı:
Bir balığı alıp temizliyoruz. Bir tencereye alıp balığın üzerine yaklaşık 4 parmak geçecek şekilde soğuk su dolduruyoruz. Üzerine defne yaprağını, maydanoz saplarını, iri doğranmış kuru soğanı ilave ediyoruz. Ocağımızın altına yakıyoruz. Kaynamaya başalayınca üzerine çıkan köpüğü alıyoruz. Balık peşine kadar kaynatıyoruz. Balık piştikten sonra kevgir yardımıya tabağa alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra balığımızın etlerine küçük parçalar şeklinde ayıklıyoruz. Bir tencereye sıvı yağı koyup üzerine un koyup çirpma teliyle karıştırıyoruz. Havucu rendeleyip kavurduğumuz unun üzerine ilave edip 2-3 dakika kavuruyoruz. Hemen balık suyunu tenceremizin içine tel süzgeçle süzüyoruz. Çorbamız kaynamaya başlayınca balıkları içine ince doğranmış maydanozu koyup servis yapıyoruz.

Not: Dilim sarımsaklı ekmek ile servis yapabilirsiniz. Bir diş sarımsağı robotta zeytinyağıyla püre haline getirip fırçayla kızarmış ekmeklerin üzerine sürüp çorbayla servis yapabilirsiniz.

efi61c.jpg

 
Geri
Üst