1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    19.796
    Beğenilen Mesajlar:
    601
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Meyvalı Yılbaşı Keki

    Konu, 'Kekler - Pastalar' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] MALZEMELER
    ½ su bardağı ayva reçeli tanesi
    ½ su bardağı portakal kabuğu reçeli tanesi
    ½ su bardağı çekirdeksiz üzüm
    ½ su bardağı küçük doğranmış jöle şeker
    ½ su bardağı küçük doğranmış incir
    ½ su bardağı kuru siyah üzüm
    1 su bardağı şekerlenmiş kokteyl kirazı
    ½ su bardağı ceviz içi
    ½ su bardağı küçük doğranmış kuru kayısı
    1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    ½ çay kaşığı tuz
    1 su bardağı eriyik margarin
    1 ½ su bardağı şeker
    3 su bardağı un
    6 yumurta
    1 limonun suyu
    2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

    YAPILIŞI
    Dikdörtgen kek kalıbınızı yağlayın ve unlayın.
    Fırını yakıp ısıtın.
    Kuru meyvelerin üzerine iki su bardağı kaynar su döküp 15 dakika bekletin.
    Çıkartıp süzüp temiz bir bez ile kurulayın.
    Üzümler ve kayısılara, ufalanmış ceviz, incir, kiraz, jöle, şeker, ayva ve portakal kabuğu reçeli, limon kabuğu rendesi vesaireyi ilave edip karıştırın.
    Un ile kabartma tozunu karıştırıp eleyin.
    Bir kasede yağ ile şekeri iyice çırpın.
    Yumurtaları tek tek ilave edip karıştırıp, limon suyunu katın.
    Yumurtalı yağa, meyveler karışımını ve unu koyup karıştırın.
    Hazırlanan kalıba boşaltıp orta ısılıi fırında 1 ½ saat pişirilir.
    Piştiğini bir kürdan ile kontrol edin. (Kürdana kek bulaşmamalı)
    Fırından çıkarıp, soğuduktan sonra kalıptanda çıkarın.
    Dilimleyerek servise sunun.
    Not: Tüm Avrupa, Amerika ve Avustralya kıtalarında yılbaşı ve noel için çok yapılan geleneksel bir kektir. (3 hafta kadar buz dolabında saklanabilir)



     
Meyvalı Yılbaşı Keki konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Meyvalı safran pilavı

    Meyvalı safran pilavı

    MALZEMELER 1/2 lt et suyu (hazır tablet olabilir) Bir kutu safran 200 gr. Amerikan pirinci 300 gr. dana biftek 6 yemek kaşığı soya yağı Karabiber 1 olgun mango 2 kiwi 3 yemek kaşığı fıstık 5 yemek kaşığı ahududu sirkesi HAZIRLANIŞI Kaynamış et suyuna safran, tuz, ve pirinci ekleyin. Kapağını kapatarak 20 dakika pişirin. Sonra süzün ve soğutun. Dana bifteklerini 1,5 cm. aralıklı...
  2. Meyvalı Gazozlu Kek

    Meyvalı Gazozlu Kek

    Malzemeler 1 meyvalı gazoz 5 yumurta 2 bardak toz şeker 3 bardak un 2 paket vanilya Limon kabuğu rendesi Yapilis Tarifi Fırını yakın. Kek kalıbını yağlayın.Yumurta ve toz şekeri çırpın.Gazoz,limon kabuğu,vanilya,unu karıştırın. İçine yumurta şeker karışımı ekleyip çırpın.Kek kalıbına koyup 30 dakika pişirin. Afiyet olsun...
  3. peynirli kek

    peynirli kek

    http://www.youtube.com/watch?v=d2-cbOfQUSc
  4. ıslak kek

    ıslak kek

    Malzemeler 4 adet yumurta 2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı süt 3 yemek kaşığı kakao Aldığı kadar un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Ekstra Sos İçin 1,5 su bardağı toz şeker 1,5 su bardağı süt 1/2 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı kakao Yapılışı Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sonra sıvı yağı, sütü, kakaoyu ve diğer malzemeleri karıştırın. Kek...
  5. çerezli kek

    çerezli kek

    Malzemeler * 3 yumurta * 1 su bardağı şeker * 3 su bardağı un * 1 su bardağı süt * 1 su bardağı sıvıyağ * 1 limon suyu ve kabuğunun rendesi * 1 su bardağı ceviz (iri çekilmiş) * 1 su bardağı kuru kayısı (doğranmış) * 1 su bardağı tuzsuz antep fıstığı * 1 paket kabartmatozu * 1 paket vanilya Yapılışı : 1. Kalıp yağlanıp unlanır. Fırını yakın....

Sayfayı Paylaş