Meyve çekirdeklerinizi Sakın Atmayın!!!

İzmirella

Yeni Üye
Üye
Meyve çekirdeklerinizi Sakın Atmayın!!!
MEYVE ÇEKİRDEKLERİNİZİ SAKIN ATMAYIN!!!


Dr. Fahrettin Er tarafından Manisa' da meyve çekirdeklerini ekerek doğayı zenginleştirmeyi amaçlayan bir kampanya başlatıldı !

Tükettiğimiz meyvelerin çekirdeklerini gölgede 3 gün kurutarak poşetlere kaldırıp sonbaharda ekilmesi ile ağaç kazanılması planlanıyor. Amaç elbetteki meyve değil, meyve verseler bile aşılanmadıkları sürece yabani meyve olabilir ancak. Ormanlık alanları tercih edersek hayvanlar için yiyecek kaynağı yaratmış olabiliriz.Kuş lar, sincaplar, arılar, böcekler, tavşanlar,... yaşamlarını meyvelerle sürdürmekteler.

Yanan ormanlarımızın yeri yıllarca dolamayacak bu kesin, doğayı baltayan ellerin amaçlarına ulaşamamaları adına üzerimize düşenleri yapabiliriz.
Meyve çekirdeklerinin ekimini ister kendiniz yapın isterseniz toplama noktalarına gönderin. Manisa'da toplanan tohumlar Tema gönüllüleri ve Manisa Havacılık Topluluğu Paraşütçülerinin yardımı ile ulaşılamayan noktalara havadan serpme ile bırakılacak.
[FONT=Geneva, Arial, Sans-serif]Yolda giderken bile bir parka bir bahçeye atın yada kendi bahçenize ekin. Sakın atmayın. Gerçekten çok önemli.. Çocuklarınızı da bilinçlendirin arkadaşlar... Sevgiler...[/FONT]
 
Cevap: Meyve çekirdeklerinizi Sakın Atmayın!!!

emeğine sağlık canım güzel konu duyarlılığın için teşekkürler. inşallah planları işe yarar.
 
Cevap: Meyve çekirdeklerinizi Sakın Atmayın!!!

tşkler paylaşım için..
 

Benzer Diğer Konularımız !

Geri
Üst