Meyve diyeti sanıldığı kadar masum değil

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Meyve diyeti sanıldığı kadar masum değil
Meyve diyeti sanıldığı kadar masum değil!

Zayıflamak isteyenlerin can simidi haline gelen meyveler sanıldığı kadar masum mu? Memorial Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Seçil Kenar, diyette özel bir yeri olsa da meyve tüketiminin abartılmaması gerektiğini söyledi.


Miktara dikkat

Muz, incir, hurma, kavun ve üzümün miktarlarına dikkat edilerek yenilmesini öneren Kenar şöyle konuştu: "Meyve bir karbonhidrattır. İçerisinde fruktoz denilen meyve şekeri vardır. Sukroza göre vücutta daha az insülin salgılanmasına sebep olur. Fruktoz, bir günde fazla miktarda tüketilirse karaciğerde trigliseride dönüşür. Trigliserid, kanda bulunan bir çeşit yağdır. Trigliseridin fazla tüketilmesi damar serliği ve karaciğer yağlanmasına sebep olur. Sonuçta meyveler kalorisiz değildir. Fazla tüketildiğinde vücudun o enerjiye ihtiyacı yoksa yağ olarak depolanacaktır."

Zararlı olabilir

Meyve diyetlerinin, düşük kalorili, karbonhidrat içeriği yüksek, protein ve yağ içeriği düşük olduğuna dikkat çeken Kenar, diyette olanlara ve meyve diyeti yapmayı düşünenlere şu önerilerde bulundu: "Meyve diyetleri, tüketmeniz gereken günlük aminoasitlerden ve gerekli yağ asitlerinden yoksundur. B grubu vitaminleri bu diyette eksiktir. Uzun süreli uygulandığında enzim faaliyetlerinin zarar görmesine, sinir ve beyin fonksiyonlarında hasara, tansiyon düşüklüğü, kalp hastalığı gibi birçok sağlık problemine yol açabilir. Bu tür diyetler 7 günde 4 kilo verilebileceğini vaat etmektedir. Bu kadar kısa sürede kaybedilen ağırlığın çok azı yağdan olmakta, çoğu kas ve sudan olduğu için diyet bittikten sonra verilen kilolar hemen geri alınmaktadır. Bu tür diyetler, bazal bolizma hızını bozup, daha sonrası için ağırlık kaybetme hızını yavaşlatır."

Porsiyonluk meyveler:

Elma 1 orta boy
Portakal 1 orta boy
Mandalina 2 küçük boy
Kayısı 3-4 adet
İncir 1-2 adet
Kiraz 12 adet
Üzüm 15 iri tane
Kırmızı erik 2-3 tane
Çilek 1-2 adet
Kivi 1 adet
Kuru incir 2 adet
Kuru kayısı 3 adet
 
Cevap: Meyve diyeti sanıldığı kadar masum değil

paylaşım için saol canım diyet yapanlar bir uzman yardımıyla yaparlarsa daha iyi olur
 
Geri
Üst