Microsoft'tan Araştırma Projelerine Doktora Bursu

Bilge Gökçen

Yeni Üye
Üye
Microsoft'tan Araştırma Projelerine Doktora Bursu
Microsoft, bilişim ve bilişimle kesişen bilimsel araştırmalarda seçilen projelerde doktora yapan öğrencilere yılda 33 bin avro burs verecek.

Microsoft'tan yapılan yazılı açıklamada, Microsoft'un dünya çapında sadece Avrupa'ya ve Türkiye'nin de içinde bulunduğu Orta Doğu-Afrika bölgesinden birkaç ülkeye sunduğu, 2008 yılı Microsoft Doktora Araştırma Bursu için başvuru koşullarının açıklandığı bildirildi.

Açıklamada, 8 farklı akademik alandaki projelere verilecek olan burs ile araştırmacılara yılda 33 bin avroya (yaklaşık 59 bin 400 YTL) kadar destek sağlanacağı, 3 yıla kadar uzatılabilen bursun verileceği çalışmaların, akademik danışmanların önerdikleri projeler arasından Microsoft ARGE Bölümü (Microsoft Research) tarafından belirlendiği belirtildi.

Bursun sadece bilişim ve bilişim ile diğer bilimlerin kesiştiği alanlarda yapılan araştırmaları kapsadığı, seçilen projelere, en fazla 3 yıla kadar yararlanılabilen ve her yıl en fazla 33 bin avroya kadar çıkabilen doktora bursu verileceği, araştırmacının, birlikte çalıştığı üniversitenin kriterlerini karşılamaya devam etmesi durumunda, bursun her yıl otomatik olarak üniversiteye ödeneceği, buna ek olarak her araştırmacıya seçilmiş programların yükleneceği bir dizüstü bilgisayar verileceği kaydedildi.

Açıklamada, araştırmacıların, doktoralarını tamamlarken, İngiltere'nin Cambridge kentindeki Microsoft Araştırma Merkezi'nde (Microsoft Research Cambridge) yaz okuluna giderek, bir dizi akademik sunuma katılabilecekleri ve özel bir konferansta, çalışmalarını Microsoft araştırmacıları ve Cambridge akademisyenlerine sunma fırsatı bulabilecekleri ifade edildi.

Microsoft Araştırma Merkezi'nin seçtiği bazı araştırmacılara Microsoft laboratuvarlarında stajyerlik verilebileceği, seçilen araştırmacıların, bir Microsoft ekibine dahil olarak ayrı bir proje üzerinde çalışacakları ve burslarına ek olarak stajları için de ödeme alacakları bildirildi.


Devamı
 
Geri
Üst