Mide ekşimesinin nedenleri ve iyi gelen besinler

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Mide ekşimesinin nedenleri ve iyi gelen besinler
mide ekşimesi, mide ekşimesi nedenleri, mide ekşimesine iyi gelen besinler, mide ekşimesi tedavisi hakkın da bilgileri sizler için paylaşıyoruz.

Birçok insanın günlük hayatın da sıklıkla başına gelebilen mide ekşimesi , kişiyi oldukça sıkıntıya koyan bir durum olmakla birlikte sağlık açısından da oldukça rahatsız eden bir durumdur. Sizler için mide ekşimesi nedenleri ve mide ekşimesine iyi gelen besinler hakkın da merak ettiğiniz bilgileri araştırdık.

MİDE EKŞİMESİ İÇİN YAPILABİLECEKLER

Mide ekşimesinin en belirgin nedeni, mide asitinin gerektiğinden daha çok salgılanması olayıdır. Beslenme olayıda buna büyük etkendir. Fazla yağlı, baharatlı yiyeceklerin yanısıra gerekenden fazla yemek de mide ekşimesine neden olan etkenler arasındadır.

MİDE EKŞİMESİNİN NEDENLERİ

mide eksimesi.JPG


MİDE EKŞİMESİ TEDAVİSİ İÇİN ALMANIZ GEREKEN BESİNLER


Mide ekşimesinin geçmesi için eskiden beri süregelen ve en çok bilinen iyi gelen besin kaynaklarının başın da süt geliyor. Hemen hemen herkesin bildiği bu yöntem sayesin de mide ekşimeniz kısa sürede geçecektir. Eğer hazımsızlık probleminiz varsa laktozsuz sütü tercih etmeniz de fayda olacaktır.

SÜT.JPG


Mide ekşimesine neden olan asit özelliğini düşük bir şekil de barındıran ve beslenme değeri yüksek olan yeşil sebzeler, mide ekşimesi tedavisi için almanız gereken önemli bir besin kaynağıdır. Eğer mideniz de yanma ve ekşime gibi problemleriniz varsa yeşil sebzeleri günlük beslenmeniz de eksik etmemeniz konusun da uzmanlar uyarıyor;)

yesil sebzeler.JPG


Ayrıca protein kaynağı olan potasyum açısından da oldukça zengin bir besin kaynağı olan muz, mide ekşimesine iyi gelen başka bir besin kaynağıdır. Mide ekşimeniz için muzu tüketirken macun kıvamına getirip tüketirseniz kısa sürede olumlu sonuç alırsınız.


muz.JPG


Ayrıca muzun diğer faydalarını öğrenmek için buraya tıklayarak merak ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

En önemli besin kaynaklarından biri olan yulaf mide ekşimesine iyi geldiği kadar bunun yanın da kolestrol dengesini sağlar, antioksidan görevi görür. Tok tutmasından dolayı özellikle diyet listesin de olması gereken tahıl grubunun başın da gelir.

İçerisin de bulunan fitokimyasallar sayesin de kansere karşı koruyucu bir etki sağlayan yulaf, özellikle meme kanserine ve diğer kanser çeşitlerine karşı koruyucu bir etki sağlar.

Mide ekşimesi için yulafı, süt yada yoğurtla tüketmeniz tavsiye olunur.

yulaf.JPG


Sağlıktan tutun da güzelliğe kadar kullanılan ve çok faydalı bir bitki olan aloe vera, mide ekşimesine iyi gelenler arasındadır. Saflığından ve temizliğinden emin olduğunuz aloe vera bitkisini bularak bunu süt ile karıştırıp içerseniz mide ekşimesi rahatsızlığına iyi gelecektir.

ALOE VERANIN FAYDALARI NELERDİR?

aloe vera.JPG


Özellikle hamur işlerinin vazgeçilmezi olan karbonatın mide ekşimesi tedavisine de iyi geldiğini biliyor muydunuz? PH dengesini dengeleyerek mide de oluşan yanma ve ekşime gibi rahatsızlıklara iyi gelen karbonatı sadece hamur işlerin de değil mide ile ilgili ekşime yanma hislerine karşı da kullanabilirsiniz.

zencefil cayı.JPG


Mide ekşimesine iyi gelen diğer bir doğal yöntem de zencefil çayıdır. Özellikle kış ayların da sıklıkla karşılaştığımız gribal enfeksiyonlara da çok iyi gelen hem çayından hem de bitkisinden toz olarak faydalandığımız zencefilli, mide ekşimeniz için çay olarak tüketebilirsiniz. Zencefil çayını kendiniz de yapabileceğiniz gibi herhangi bir aktar yada marketten hazır çay olarak da alarak tüketebilirsiniz.

Bu yöntemlerin yanısıra sakız ve sirke de mide ekşimesi ve yanmasına iyi gelen yöntemler arasındadır. Sirkeyi tüketirseniz bir iki tatlı kaşığı kadar alabilirsiniz. Sirke yanma ve ekşime riskini kısa sürede ortadan kaldıracaktır.

Ayrıca bal, badem, elma, ayran, elma sirkesi tüketimi de mide ekşimesine iyi gelen besinler arasındadır.
 
En önemlisi sağlıklı beslenmek. Bir dönem işe giderken pratik olsun diye hamur işi hazır ürünler tüketiyordum 1 hafta dayanmadı midem yanmaya ve ekşimeye başladı. O gün kestim aç karnına yemem artık öyle şeyler.
 
Geri
Üst