Mikrodalgada bardakta kek nasıl yapılır acil lütfen

  • Konbuyu başlatan aşerengebe
  • Başlangıç tarihi
A

aşerengebe

Forum Okuru
Mikrodalgada bardakta kek nasıl yapılır acil lütfen

Mikrodalgada bardak kek melek kadınlar kulubü mikrodalga bardak kek yapımı forum'da.​

Arkadaşlar merhaba 3 aylık hamileyim ve canım o kadar çok kek çekti ki anlatamam yalnız fırınım bozuk bu keki nasıl ve nerede yapabilirim diye düşünürken ben de mikrodalga fırının da olduğunu fark ettim:) ve internette arattığımda mikrodalgada bardakta kek örnekleri çıktı karşıma. Melekler mekanından daha önce tarif aldığım için yine buraya girip mikrodalgada bardakta kek tarifi istiyorum sizden aşırı derecede aşerdim sanırım bardakta kek nasıl yapılır tarifini hemen bir yazabilir misiniz bana lütfen rica ediyorum.
 
Merhabalar aşermek nedir çok iyi bilirim gerçekten çok zor bir durum mikrodalga fırın varsa bu da iyi çünkü çok güzel ve lezzetli şekilde mikrodalgada bardakta kek yapabilirsiniz onun için tarifini ve yapılışını size vereceğim. Bu arada melekler mekanına güvenip buraya geldiğiniz için ayrıca size teşekkür ederim.

''Mikrodalgada bardakta kek yapılışı''​


Malzemeler
2 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
Bir paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı herhangi bir çikolata çokomel olabilir

Yapılışı
Önce bütün katı malzemeleri birbirine karıştırıp daha sonra süt ve sıvı yağ ekleyip güzelce çırpıyoruz çırptıktan sonra ısıya dayanıklı bardağı yağlayın hamurdan kepçe yardımıyla biraz alıp bardağın içine doldurun ama dikkat edin fırında hamur kabaracağı için bardaktan taşmaması için yarım şekilde ekleyin üzerine biraz çikolata da ekleyeyin. Sonra bardaklari mikrodalgaya en yüksek ayarda 90 saniye ayarlayıp koyuyoruz 90 saniye sonunda kekiniz hazır işte bu kadar basit.

Dilerseniz hemen aşağıdaki yazıdan harika bir tarife daha ulaşabilirsiniz. "Tiramisumuz bardakta" tarifine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

 
Geri
Üst