G
gullu_23
Forum Okuru
mini pizzalarrrr :)
Evet bu güzel tarifimiz çok kolay ve çok lezzetli.kahvaltı sofraları veya beş çayları için pratik ve doyurucu..Ben peynir ve maydanoz kullandım bu tarifte siz dilediğinizi kullanabilirsiniz.Bunlar salam sucuk kaşar veya sosis olabilir.evet geçelim tarifimize..
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yumurtanız akı(sarısı üzeri için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık su
1 adet yaş maya (ben yuva marka kullanıyorum)
Aldığı kadar un(sert bir hamur olmayacak)
ÜST MALZEMESİ:
Peynir
Maydanoz
veya sucuk salam sosis
YAPILIŞI:Yoğurma kabına ılık suyu şekeri ve mayayı alıp eritin..Sırasıyla sütü sıvı yağı tuzu ve yumurta akını ilave edip karıştırın.Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.Daha önceki mayalı tariflerimde belirttiğim gibi mayalı hamurların iyice özleşmesi için çok iyi yoğurmak gerekiyor. Çok iyi yoğrulursa mayalanması için hamuru bekletmeye gerek kalmıyor.Sadece tepsi mayası yeterli oluyor.Bu tarifimiz içinde aynı şey geçerli 5-10 dakika yoğurun hamurun kabardığını göreceksiniz.Yoğurma işlemi bittikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın peynir kullanacaksanız rendelediğiniz peynir ve incecik kıydığınız maydanozları karıştırın.hazırladığıız karışımdan bir yemek kaşığı kadar alıp tam ortaya bastırın.yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.Diğer hamurlarıda aynı şekilde hazırlayıp tepside yaklaşık 1 saat kadar bekletin.Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin..AFİYET OLSUN...
MİNİ PİZZALAR
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 yumurtanız akı(sarısı üzeri için ayrılacak)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık su
1 adet yaş maya (ben yuva marka kullanıyorum)
Aldığı kadar un(sert bir hamur olmayacak)
ÜST MALZEMESİ:
Peynir
Maydanoz
veya sucuk salam sosis
YAPILIŞI:Yoğurma kabına ılık suyu şekeri ve mayayı alıp eritin..Sırasıyla sütü sıvı yağı tuzu ve yumurta akını ilave edip karıştırın.Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.Daha önceki mayalı tariflerimde belirttiğim gibi mayalı hamurların iyice özleşmesi için çok iyi yoğurmak gerekiyor. Çok iyi yoğrulursa mayalanması için hamuru bekletmeye gerek kalmıyor.Sadece tepsi mayası yeterli oluyor.Bu tarifimiz içinde aynı şey geçerli 5-10 dakika yoğurun hamurun kabardığını göreceksiniz.Yoğurma işlemi bittikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın peynir kullanacaksanız rendelediğiniz peynir ve incecik kıydığınız maydanozları karıştırın.hazırladığıız karışımdan bir yemek kaşığı kadar alıp tam ortaya bastırın.yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın.Diğer hamurlarıda aynı şekilde hazırlayıp tepside yaklaşık 1 saat kadar bekletin.Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin..AFİYET OLSUN...
Moderatör tarafında düzenlendi: