Mirodalga fırın hakkında dikkat edilmesi gereken hususlar

Mirodalga fırın hakkında dikkat edilmesi gereken hususlar
Hanımlar mutfağınızda mikrodalga fırınınız varsa bu konuda dikkat etmeniz gereken hususlarda var. İstenmeyen şeylerin olmaması için işte size dikkat etmeniz gereken faydalı bilgiler





Amaç
• Çiğ, hazır veya daha önceden pişirilmiş yiyeceklerin çabucak, yenilebilir, damak tadına uygun hale gelmesi sağlanır.
• Güvenilir yemek sağlar, çünkü kısa sürede yemeğin tümü aynı anda ısı görür.
• Çiğ gıdaları pişirmek, tekrar ısıtmak, dondurulmuş gıdaları çözdürmek için kullanılabilir.


Avantajları
• Pişirme süresi %50-70 oranında azalır.
• Kolay pişirme ve ısıtma metodudur.
• Dondurulmuş gıdaları çabucak çözündürür.
• Elektrik ve işçilik yönünden ekonomiktir.
• 24 saat sıcak yemek sağlar, self-servis için maliyeti düşük, müşteri memnuniyeti yüksek bir metoddur.
• Yemek kendi suyunda piştiğinden lezzet ve içerik korunur.
• Yemeğin kuruması ve küçülmesini minimalize eder.

Dikkat edilmesi gereken hususlar
• Üretici firmanın direktiflerine göre, doğru pişirme şekli ve ısı seçimi önemlidir.
• Patates ve elma soyulmamışsa, kabukları delinmeli ve böylece patlamaları, doku bozulumu önlenir.
• Mümkünse yemeğin üstü kapatılmalıdır.
• Kapağı bozuk olan fırınlar kullanılmamalıdır.
• Fırın boşken çalıştırılmamalıdır.
• Dokusu bozulabilecek (patlayabilecek) gıdaların kabukları delinmelidir.
• Yemeklerin üstü kapatılmalıdır.
• Düzenli kontroller yapılmalı ve yapımcı firmanın direktiflerine uyulmalıdır.

• Uygun malzemeden yapılmış kaplar kullanılmalıdır (cam veya çin porseleni). En iyi sonuç için düz veya yuvarlak, sığ kaplar kullanılmalıdır.
• Parçalar standart büyüklükte olmalıdır.
• Pişirme sırasında karıştırma işlemi için yeterli yer bırakılmalıdır.
• Su içeriği yüksek gıdaların kuru gıdalara göre daha çabuk pişeceği unutulmamalıdır.
• Kalın parçaların, gözenekli parçalara göre daha çabuk pişeceği unutulmamalıdır.
• Çoğu yemekler üzeri kapalı pişirilmelidir, yapışkan filmler bu amaçla kullanılabilir.
 
Üst