Mis Kokulu Vanilya Hakkında Bilgiler
Vanilya nedir?
Vanilya hakkında bilgi
Vanilya nasil bir kokuyo sahip böyle?! Helede sütlü tatlilarda dayanilmaz.Mutfak pratik bilgilerinde de olmali.Yaptigin tatliya vanilya koy bi tutam al sana mis gibi kokulu tatliArtik günümüzde vanilya kokulu parfümler, sabunlar, oyuncak bebekler, camasir yumusaticilari, defterler ve daha bircok ürün bulunuyor.Sanirim vanilya tutkunlarinin her zaman yaninda bulundurabilmeleri icin üretilmis olmali
Vanilya Familyası: Salepgiller ailesindendir (archidaceae), Türkiye'de bulunmaz.
Birçok tropikal ülkelerde yetiştirilen, tırmanıcı gövdeli bitkiler. Vatanı Meksika, Madagaskar, Java ve Antillerdir. Bitkinin yaprakları sapsız, yassı ve etlidir. Meyveleri 15-20 cm uzunlukta, yassı, iki uca doğru incelmiş, parlak siyahımsı renkli bir kapsüldür. Kokusu özel ve tadı acıdır.
Kullanıldığı yerler: Yeşilken toplanıp, sonra suda haşlandıktan sonra kurutulan meyveleri kullanılır. Özel kokulu vanilin maddesi ancak fermentatif bir kurutma sonucunda meydana gelmektedir. Vanilin meyveden glikosit ile bağlı durumdadır.
Ancak böyle bir kurutma esnasındaki mayalanma ile serbest hale geçmektedir. Mide ve sinir sistemini uyarıcı etkilere sahiptir. Koku verici olarak gıda sanayiinde kullanılmaktadır.
Vanilya hakkında bilgi
Vanilya nasil bir kokuyo sahip böyle?! Helede sütlü tatlilarda dayanilmaz.Mutfak pratik bilgilerinde de olmali.Yaptigin tatliya vanilya koy bi tutam al sana mis gibi kokulu tatliArtik günümüzde vanilya kokulu parfümler, sabunlar, oyuncak bebekler, camasir yumusaticilari, defterler ve daha bircok ürün bulunuyor.Sanirim vanilya tutkunlarinin her zaman yaninda bulundurabilmeleri icin üretilmis olmali
Vanilya Familyası: Salepgiller ailesindendir (archidaceae), Türkiye'de bulunmaz.
Birçok tropikal ülkelerde yetiştirilen, tırmanıcı gövdeli bitkiler. Vatanı Meksika, Madagaskar, Java ve Antillerdir. Bitkinin yaprakları sapsız, yassı ve etlidir. Meyveleri 15-20 cm uzunlukta, yassı, iki uca doğru incelmiş, parlak siyahımsı renkli bir kapsüldür. Kokusu özel ve tadı acıdır.
Kullanıldığı yerler: Yeşilken toplanıp, sonra suda haşlandıktan sonra kurutulan meyveleri kullanılır. Özel kokulu vanilin maddesi ancak fermentatif bir kurutma sonucunda meydana gelmektedir. Vanilin meyveden glikosit ile bağlı durumdadır.
Ancak böyle bir kurutma esnasındaki mayalanma ile serbest hale geçmektedir. Mide ve sinir sistemini uyarıcı etkilere sahiptir. Koku verici olarak gıda sanayiinde kullanılmaktadır.