1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.308
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    Miso çorbası

    Konu, 'Uzakdoğu Mutfağı' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler Yarım litre su
    orta havuç, 2'şer santim uzunluğunda kalem kalınlığında kesilmiş
    orta soğan, yarım halkalar halinde doğranmış
    Yarım patlıcan
    eski liralar inceliğinde kesilmiş yarım halkalar halinde 140 gram miso
    adam başı 10 gram 12/3 paket tofu
    çay kaşığı katsuo daşi ya da arzuya göre bir veya yarım çiroz balığı kurusu

    Yapılışı
    Yarım litre kaynamakta olan suya havuçları atın. Bunları kapalı olarak iki dakika pişirdikten sonra, soğan ve bir iki dakika sonra da patlıcan dilimleri katın. Hepsine ayrı bir pişirme süresi tanımış olursunuz böylece. 1-2 dakika sonra çorba kepçesinde çatalla erittiğiniz miso ile kurutulmuş katsuo daşi ilave ediniz. (Katsuo daşi istenirse daha önce katılabilir. Bu, tadının ne kadarının sebzelere nüfuz etmesini istemenize bağlıdır)
    Miso'dan sonra ise çorba kesinlikle kaynatılmamalıdır. Ateşi iyice kısın ve son olarak kesme şekerden daha küçük olarak kestiği tofu küplerini ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, bir iki dakika çorbanın demlenip kendine gelmesini bekleyin. Çorbanız servise hazırdır.


     
Miso çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. ramazan çorbası

    ramazan çorbası

    Ramazan ayından adını alan basit ve hafif bir çorba MALZEMELER 6 kişilik 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı un 1 adet yumurta 4 su bardağı su, tuz Üzeri için: 1 tatlı kaşığı margarin 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı nane HAZIRLANIŞI Bir tencereye 1 çorba kaşığı margarin, 2 çorba kaşığı un, yumurta ve tuzu koyalım. Malzemeyi iyice çırpalım, 4 su bardağı suyu...
  2. Çivi Çorbası

    Çivi Çorbası

    çivi çorbası Fırtınalı karanlık bir gecede, evsiz barksız garip bir adam sığınacak yer arıyordu. Kapısını çaldığı yaşlı, cimri bir kadın, "İsterseniz girin ama,"dedi. "Ne yiyecek var evimde ne yatacak bir yatak... Şu tek yatak bana ait. Siz sandalyede uyuyacaksınız." Adamın karnı çok açtı, öyle de olsa kabul etti. Girdi içeri, ateşin yanına oturdu, cebinden çıkardığı eski...
  3. topalak çorbası

    topalak çorbası

    evet melekler afiyet olsun Malzemeleri:- 1 orta boy soğan -250 gr. Kıyma (yağsız) -1 çay bardağı ince bulgur -1 su bardağı nohut (haşlanmış) -1 yumurta akı -1 çorba kaşığı un (tepeleme) -1 çorba kaşığı salça -2 çorba kaşığı tereyağı Veya margarin (40 gr.) -5-6 su bardağı et suyu veya su -1/4 limon suyu -Tuz, karabiber, kimyon Yapılışı : Bir kabın içine kıymayı, ince bulguru, tuzu,...
  4. Düğün çorbası

    Düğün çorbası

    Osmanlı Mutfağı çok çok zengin bir mutfaktır sizlere bu zengin mutfaktan düğün çorbası tarifini veriyorum şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -45 gr. tereyağı (3 çorba kş.) -350 gr. kuzu eti (küçük küpler biçimin do doğranmış) -1 adet sağan (rendelenip. tülbentten geçirilerek suyu sıkılmış) -500 ml su (2 su bardağı) -1 adet limon (suyu) -25 gr. un 3 çorba kş. -2 adet yumurta -1.lt...
  5. Nohut çorbası

    Nohut çorbası

    Osmanlı mutfağından sizlere nohut çorbasının tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyoru hanımlar:tik: Malzemesi: - 350gr. nohut (ayıklanmış) - 1,5 lt. tavuksuyu (6 su bardagı) - tuz. Yapılışı: 1. Nohutları bir gece öncesinden bolca su içinde tencerede şişmeye bırakın.Şişen nohutları yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün. Soğuk sudan geçirdikten sonra yeniden süzdürerek kabuklarını...

Sayfayı Paylaş