Mitolojide Yengeç Burcu

handanca

Daimi Üye
Yönetici
Mitolojide Yengeç Burcu
yengeç burcu diğer adı yengeç burcu eski adı eskiden burcunun eski burcunun diğer
meleklermeknioglak-6200.jpg



Burcun adı, Latince’de yengecin karşılığı olan Cancer’dan gelmektedir.

Yengeç, devasa su yılanı Hydra’nın Herkül ile savaşı sırasında, Herkül’ü hiç sevmeyen Hera tarafından gönderilmiştir. Yengeç’in yapabildiği tek şey Herkül’ün ayak parmağını ısırmak ve sonra de üzerine basılarak öldürülmek olsa da, bu cesaret sayesinde yıldızlarda bir yer edinmiştir.

Yengeç’in çok da parlak olmayan yıldızlardan oluşmasının sebebinin de Hydra karşısında Herkül’ü zayıflatamayarak verilen görevi tam olarak yerine getirememesidir.
Bir diğer mitolojik hikayeye göre, Herkül ikinci görevindeyken, onu tedirgin etmesi için gönderilen yengeçtir. Lernaean, Hydra ile savaşmış olduğu için, onu yıllardan beri kıskanan Juno, kahramanın topuklarını kıstırması için Cancer’ı gönderir. Yengeç, Herkül’ün ayakları altında ezilir fakat Juno, başarılı hizmeti nedeniyle onu göklere yerleştirir

Başka bir anlatım ise şöyle..

Yengeç Burcunun karakterimitolojide Av Tanrıçası olarak adlandırılan Diana ile özdeşleştirilmiştir.Yetenekli bir avcı olan Dianayakaladığı hayvanları insanlara sunmuşdarda kalanlara yardım elini uzatmışbunun yanı sıra; duyguları ve sinir sisteminin de o yönetmiş. Bu özellikler Yengeç burcu insanının d aözellikleridir aynı zamanda.

Kahramanlar kahramanı Herakles (Herkül) mitolojide en çok tanınanen sevilen karakterlerden biridir. Odoğaya kafa tutan insan gücünün simgesidir. Herakles gerçekte insanlaştırıla tanrılara karşı tanrılaştırılan bir insandır. Gittikçe masallaşmış ve Yunan kahramanlığının simgesi sayılmıştır. O da ; Tanrılar tanrısı Zeus'un oğullarından biridir.

Zeus babası Amphitryon'un kılığına girerek annesi Alkmene'yle birleşmiş ve bu birleşmeden Herakles yani Herkül doğmuştur. Kral Eurystheus tarafında kendisine on iki görev verilir.Mitolojik bir canavar olan Hidrayı öldürmesi bu on iki görevin ikincisidir. O canavarla savaşırkenezeli düşmanı Tanrıça Hera Herkül'ün ayaklarına büyük bir yengeç gönererekdengesini yitirmesi için elinden geleni yapar.

Hera yengeçlere hükmetmeyi onları kullanmayı çok iyi başarsa da Herkülü yenmeyi başaramaz. Herkül Hidrayı öldürür. Tam o sırada gökte yükselmekte olan büyük takım yıldızaYengeç adını verir.

 
Geri
Üst