Mobilyalarınızın ömrünü uzatın

ms_enemy

Yeni Üye
Üye
Mobilyalarınızın ömrünü uzatın
fay0216.jpg
İlk bakışta vurulduğunuz mobilyalarınızın ömrünün uzun olmasını istiyorsanız, işinize yarayabilecek bilgiler ve evde hazırlayabileceğiniz solüsyonlar var...

Hiçbirimiz çok beğenerek aldığımız koltukların meyve suyuna ya da başka bir lekeye kurban gitmesini istemeyiz. Koltuklarınızın ve mobilyalarınızın çabucak yıpranıp solmasını engellemek için bu yazıya bir göz atın.

Öncelikle döşemelerinizi düzenli aralıklarla elektrik süpürgesi ile temizlemeyi ihmal etmeyin. Neredeyse tüm elektrik süpürgelerinde bulunan uygun aparatlar yardımıyla, minderlere, ulaşamadığınız iç kısımlara ve döşemelerinizin kıvrımlarına ulaşabilir zorlanmadan toz ve kirden temizleyebilirsiniz.

Koltuk minderlerinizi birkaç haftada bir yerlerinden çıkartarak kontrol etmekte fayda var. Aklınızda bulunsun minderleri daha yakından kontrol ederek aşınma ve yıpranma etkilerini daha yakından izleyebilme imkanına sahip olursunuz. Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da minder kılıflarınızın yıkanabilir olup olmadığıdır.

Birçok koltuk ve iskemle üzerlerinde ne tür bir temizliğin gerektiğini beirten bir bakım etiketi bulundurur. Bu etiketler üzerinde yer alan sembolleri göz önünde bulundurarak kumaşın herhangi bir zarar görmesini engellemiş oluruz.

“W” : Su ve su bazlı temizleyiciler ile temizlenebilir.
“S” : Kuru temizleme veya kuru temizleme solventleri ile temizlenebilir.
“W-S”: Su ve ya solventlerle temizlenebilir.
“X” : Sadece fırça veya elektrik süpürgesi ile temizlenebilir.

Eğer döşemeniz leke yada boya olduysa ancak bu leke oldukça ufaksa ve kumasın üzerinde “ W” ibaresi yer alıyorsa, lekeyi temizletmek için hemen kuru temizlemeye göndermek zorunda değilsiniz. Bu lekeyi kendi imkanlarınızla da çıkarmak mümkün.

Ancak herhangi bir işlem yapmadan önce küçük bir alanda deneme yapmayı dikkatten kaçırmayın. Aldığınız sonuç isteğiniz doğrultusunda olumlu ise işleme devam edebilirsiniz.

Kaynak: e-kolay
 
Ce: Mobilyalarınızın ömrünü uzatın

faydalı bilgiler için saol canımmm...
 
Geri
Üst