Molly Balık Bakımı Hakkında Bilgiler

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Molly Balık Bakımı Hakkında Bilgiler
Bu konu; Molly Balık Bakımı Hakkında Bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, bilhassa siyah ırkıyla son derece güzel bir görünüme sahip olan Molly cinsi balıklar, akvaryum severlerin gözdesi olan balıklardandır. Benekli ve karışık renkli çeşitleri de bulunan molly balıkların genelde siyah renkli olanları çok beğenilir. Son derece kısa ömürlü olan bu balıklar nadiren 3 yıldan fazla yaşarlar. Bu sayfamızda sizlere molly balık bakımı hakkında bilgiler vereceğiz...



moli-43.jpg




24-28°C sıcaklığı severler. pH 6-8 arasında olmalıdır ve suda kesinlikle ısı değişimi olmamalıdır. En küçük ısı değişiminde bile sağlıkları bozulabilir. En az 60-80 litrelik bol bitkili bir akvaryumda ve 4-6 bireyden oluşan bir grup halinde bakılmaları önerilebilir. 1 erkeğe 3 dişi düşmesi uygundur.

Poeciliidae ailesinin en hassas üyesidir. Özellikle ısı değişimlerine karşı çok hassastır. Kolayca mantar hastalıklarına yakalanabilirler. Bu yüzden de bakımı biraz tecrübe gerektiren bir balık türüdür.

Bulundukları akvaryuma 10 litreye 1 çay kaşığı hesabı ile tuz (kaya tuzu) katmak faydalıdır. Bu şekilde hastalıklara karşı direnci artırılabilir. Hazır yeri gelmişken, moli ile ilgili çok ilginç bir bilgiyi burada sunmak faydalıdır: Moli, deniz akvaryumuna ilk başlayanlar tarafından da kullanılmaktadır. Az tuzlu sularda da yaşayabilmesi sonucu, yeni kurulmuş bir tuzlu su akvaryumunda suyu hazırlayıcı bir canlı olarak bu tanklara salınmaktadır.
 
Geri
Üst