Moskova hakkında bilgi ve Moskova resimleri

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Moskova hakkında bilgi ve Moskova resimleri
moskova hakkında bilgi moskova resımlerı
Uçuş süresi : 3 saat ( İyi uçuşlar )
Para birimi : Ruble
Yüzölçümü : 1,342 kilometrekare
Saat farkı : Lütfen saatlerinizi 1 saat ileri alın
Resmi dil : Resmi dili Rusça dır
Sıcaklık : Moskova da karasal iklim hakimdir. Kışları oldukça soğuk geçer. Yaz ayları ortalama sıcaklık: 20 derecedir. Kış ayları ortalama sıcaklık: - 15 derece civarındadır .
Nüfus : Yaklaşık 8.500.000
Vize : Moskova seyahatlerinde vize gerekmektedir

ÖNEMLİ TELEFONLAR

Nasıl telefon edilir : 00+90+alan kodu+telefon numarası (Cep telefonlar çalışmaktadır)
Moskova konsolosluğu : Moscow (Moskova ) Adres:7. ROSTOVSKIY PEREULOK 12 MOSCOW Telefon
msn_sad.gif
7-095 ) 246 00 09 - 246 00 10 - 246 19 89 Faks
msn_sad.gif
7-095 ) 245 63 48 - 245 65 02
Telefon kodu : Ülke kodu:00 7 (Moskova: 095)
Polis : 900

NEREYİ GEZSEK?

Genel olarak Moskova'da geçmişine ait hiç bir iz kalmamış. Soğuk ve ürpertici havası yerine, şu anda her yerde ışıklandırılmış binalar, en lüks mağazaların bulunduğu caddeler, masal ülkelerini anımsatan yapıları, kafeler de içilen votkalardan sonraki insanların yüzündeki tatlı sarhoşluk var artık Moskova da.

Kızıl Meydan: Moskova da kızıl; kırmızı ve güzel anlamına gelmektedir. Bu meydan geçmişte bir çok olaya tanklık etmiş tarihi bir meydandır. Şu zamanlarda ki özelliği ise, içinde barındırdığı etkileyici yapılarıdır.


Kremlin Sarayı
Kremlin Sarayı: Moskova'nın sembolü olarak gösterilen Kremlin Sarayı, savunma kalesi olarak yapılmış, etrafını çevreleyen 19 metre yükseklikteki kırmızı duvarları Saray'a ayrı bir özellik katmaktadır. Sarayın içinde bulunan kiliseleri ve en uzunu 72 metre olan kulesi ile dikkat çekmektedir.

Saint-Basile Katedrali: Kremlin Sarayı'ndan sonra Moskova'da en çok ilgi gören yapı, Saint-Basile Katedrali'dir. Rusya hükümeti tarafından hala kullanılmakta olan kadetralin, en büyüleyici tarafı, uzunluklarının birbirinden farklı olması ile değişik bir görünüş sergileyen 8 kubbesidir. En yüksek kubbenin tepesinin altın kaplamalı olması ve özellikle katedralin gece ışıklandırıldığında, birbirinden renkli çinileri ile göz doldurmasıyla ayrı bir güzellik katar.

Lenin Mozolesi: 1924 yılında ölümünden 56 gün sonra mumyalanan Lenin, şu anda camdan bir fanusun içinde bulunuyor. Gezmek için belli günlerde ziyarete açık.

Puşkin müzesi: Müzede en dikkat çekici eserler Truva Hazineleri'dir. Bir çok altın ve değerli taşlardan oluşan bu hazine görülmeye değer. Müzede 20. yüzyıl hazineleri, Roma, Mısır ve Ortaçağdan kalan birçok koleksiyon sergileniyor.

Nazım Hikmet Mezarlılığı: 3 Haziran 1963 yılında ölen Nazım Hikmetin mezarı Moskova'da Novo-Deviçi Mezarlığı'nda bulunuyor.

Gorki Parkı: Moskova'nın en meşhur parkıdır. Kışın havanın soğuk olmasına aldırmadan bir sanat eseri konumundaki dev gibi buzdan heykellerin sergilendiği, akın akın gelen ziyaretçileriyle meşhurlaşan bu park, aynı zamanda bir çok bar ve kafeyi de içinde bulundurduğu için Moskova'da güzel dakikalar geçirebileceğiniz yerler arasındadır.

Moskova'yı kuşbakışı birçok tepeden izleyebilirsiniz. "Poklonnoya Tepesi" ve Moskova Üniversitesi'nin ön yakasında bulunan "Lenin Tepensinden" Moskova'nın renkli ve cıvıl cıvıl halini izleyebilirsiniz. Gece eğer bu tepeler giderseniz ışıklandırılmış haliyle ayaklarınızın altına serilmiş olan Moskova'ya bir kere daha hayran kalabilirsiniz.

Ayrıca, Moskova'yı nehir üzerinden, botla yapabileceğiniz gezi sayesinde seyretme fırsatınız varken, bunu kaçırmayın.

NE YESEK?


Moskova votka ve havyar ile bilinir. Havyar, mersinbalığının dişi yumurtasından elde edilir. Havyarın bir çok çeşidi bulunuyor. İsimlerini genel olarak mersinbalıklarından alan havyar çeşitleri Moskova'da başlıca tüketilen yiyeceklerden arasında yer alır. Havyarın kaliteli olması kadar sunumu da önemlidir. Kristal tabaklarda ve buz içinde sunumu ve yanında içmek için tercih edebileceğiniz içki ise votkadır. Rusya denince akla gelen içecek ise tabii ki de, votkadır. Votkanın da havyar gibi bir çok değişik çeşidi bulunmaktadır. "Limonnaya": Limonlu votka. "Pertsovka": Kırmızı biber aromalı votka. "Stolichnaya" : Tatlı votkadır. Moskova'da votkadan sonra en çok tüketilen alkolsüz içecek ise siyah çaydır. Moskova'da çay semaverden içilir ve şekeri çayın içine karıştırmak yerine "kıtlama" yapılır. Çok uzak olmadığımız bu çay içme biçimine Moskova'da bir kafede deneyebilirsiniz.

Moskova'da Kızıl Meydan'da bulanan restoranlarda damak tadınıza uygun bir çok yemek bulabilirsiniz. Ancak Moskova'ya gidip te Rus mutfağından bir şeyler tatmadan dönmeyin. Özelikle "Solyanka" adı verilen pancar, turşu gibi malzemelerden yapılan bu çorbayı deneyebilirsiniz. Çorbanın Rus mutfağında çok büyük bir önemi vardır. Özellikle balık çorbası ve ülkede yetişen aromatik baharatlar, tereyağlı kremalı sosları ile farklı tatlar yaratmıştırlar. Av etleri, lakerda ve deniz ürünleri de Rus mutfağı tatlarının arasında yer alır.

NE ALSAK?


Matruşka
Moskova'da alışveriş denince akla gelen ilk ürün matruşkalar olsa gerek. İç içe geçmiş tahta bebekler Moskova'nın simgesi konumundadır. Moskova'nın son yıllarda yaşadığı büyük değişimi tüketim piyasasını da iyi yönde etkilemiştir. Ünlü caddelerinde açılan birçok ünlü markanın mağazalarının vitrinleri ayrı bir parlaklık veriyor Moskova'ya. Trafiğe kapalı olan "Ulista Arbat" caddesinde bu lüks mağazaların birçok örneklerini görmek mümkün.

Kızıl Meydan'ın bitişinde bulunan GUM; Evrensel Devlet Mağazaları adı altındaki mekanda ise birçok ürünü bir arada bulabilmeniz mümkün.

Açık havada sergi tadında bir alışveriş yapmak isterseniz, "İzmaylovo Parkı'nda" hafta sonları açılan tezgahlarda matruşkalardan, giyim ürünlerine, el örgülerden, hediyelik eşyalara kadar her şeyi hem de diğer mağazalara nazaran daha ucuz bir fiyata bulabilmeniz mümkün.

EĞLENCE ZAMANI

Moskova'da eğlenecek bir yer aradığınız da bulmanız hiç de zor değil. Dünyaca ünlü Moskova Sirki'nde gösterilen akrobatik gösterileri seyredebilir. Son yıllarda açılan bar ve diskolarda, kareoke yapabilir, dj'ler tarafından yapılan müzikler eşliğinde ya da canlı müzik dinleyebileceğiniz birçok mekanda gönlünüzce eğlenebilirsiniz. Son yılarda gece hayatında, daha ucuz olması nedeni ile votka yerine bira tercih edilmektedir. Ama siz yinede Moskova'da meşhur votkaların tadına bakmadan dönmeyin.

ŞEHİR İÇİ ULAŞIM

Moskova da çok düzenli olan bir metro sistemi vardır. Yer üstü trafiği içinse söylenebilecek olan şey 5 şeritli yollarıyla trafik sorununu nispeten çözümlenmiş gibi denilebilir. Ayrıca Moskova yürüyüş için düzenli bir şehir olduğundan ve görmek isteyeceğiniz bir çok yerin merkez olan Kızıl Meydan'da bulunmasında kaynaklanan bir nedenle, bir çok yere yürüyerek gidebilirsiniz.

Gez: Kremlin Sarayını gez
Gör: Lenin Mozolesi'ni gör
Eğlen: Moskova Sirki'nde eğlen
Satın al: Matruşka satın al
Dikkat et: Kumarhanelerinde çok fazla oyun oynamamaya dikkat et
Hayran kal: Saint-Basile Katedrali'ne hayran kal
Tadına bak: Havyar ve yanında Rus votkasının tadına bak
 
Geri
Üst