Mücendra Pilavı

*MeleK*

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
Mücendra Pilavı
Pirinç ve Yeşil Mercimek Türk sofrasının vazgeçilmez kışlık yemeklik malzemelerindendir. Anadolu'da da değişik isimlerle yapılan bu tür bir pilavı bu kez Kıbrıs Türklerinin usulüyle (mücendra pilavı) pişirmeyi deneyelim
Malzemeler (6 kişilik)
250 gr. Yeşil Mercimek,
190 gr. Pirinç,
1 adet rta boy kuru soğan,
60 gr Ayçiçek yağı,
800 Gr (dört bardak) su.
Hazırlanışı;
Kuru soğanı soyduktan sonra yemeklik olarak doğra bir kenarda hazır tut. Yeşil mercimekleri temizleyip yıkadıktan sonra 30 dakika suda pişir.


Bu arada bir tavada ayçiçek yağını kızdırdıktan sonra soğanı kızart. Kızarmış soğanı 30 dakika pişmiş mercimeğin üzerine ilave et. Daha sonra ayıklanıp temizlendikten sonra yıkanan pirinci de bunun üzerine ekle ve 40 dakika daha pişir. Afiyet olsun.
 

Benzer İçerikler

*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
4K
*MeleK*
PeLiNiM
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
PeLiNiM
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
725
*MeleK*
BrAtZ
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
BrAtZ
BrAtZ
Üst