Muhabbet kuşu neden korkar ne yapmalıyız?

  • Konbuyu başlatan muhabbetkusumhüsammettin
  • Başlangıç tarihi
M

muhabbetkusumhüsammettin

Forum Okuru
Muhabbet kuşu neden korkar ne yapmalıyız?

Muhabbet kuşum çok korkuyor melek kadınlar kulubü muhabbet kuşu korkuyor forum'da.​

Muhabbet kuşu almıştı eşim yalnız bizde iki çocuk var onların sesinden mi bilmiyorum ama hayvancağız çok korkuyor bize yaklaşmıyor. Hatta kafese yaklaşınca temizlemek için bile korkuyor çırpınıyor. Muhabbet kuşum çok korkuyor onu nasıl korkusunu geçirebilirim. Neden korkuyor olabilir? Ne yapmak gerekiyor. Üzülüyorum da aslında ama nasıl alıştırabiliriz acaba kendimize?
 
Merhaba
Muhabbet kuşunuzu ilk aldığınızda kafes içerisinde elinize alıştırabilirdiniz ama çocuk varsa küçük evde onlar da biraz korkutabiliyor kuşları. Elinize yem alıp kendi elinize alıştırmaya çalışabilirsiniz. Örneğin muhabbet kuşları su ile oynamayı çok sever küçük bir küvet alın doldurun oynasın su ile. Yine kıvırcık filan çok sever kıvırcık parçası verebilirsiniz. Kafesi size yakın olmalı ki yakınlaşsın. Kafes içerisinde elinize alıştırmalısınız.

Muhabbet kuşu bakımı yapanlar hatta çiftleştirme düşünenler için. ''Muhabbet kuşu yumurtası bakımı'' inceleyebilirsiniz kuşunuzun yumurtası olduğunda bakımı nasıl olur yapılır linkten ulaşabilirsiniz.

 
Geri
Üst