1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.401
    Beğenilen Mesajlar:
    58
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    muhallebinin kurumaması için!

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    Ailece muhallebiyi çok seviyorsunuz. Ancak gündüz hazırlanan muhallebinin üzerinde, akşama kadar kaymak gibi bir kalıntı oluşuyor. Bu, hem görüntüyü hem de tadını bozuyor. Muhallebinin üzerindeki kaymak gibi kalıntıyı önlemek için, muhallebinin üzerini henüz sıcakken, streç filmle kaplayarak soğumaya bırakın.:)
     
muhallebinin kurumaması için! konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. muhallebi

    muhallebi

    Hazırlanışı: Sütü bir tencereye boşaltın. Pirinç ununu ekleyip blenderle karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan indirip şeker ilave edip karıştırın. Soğuyunca vakumlayarak saklayın. Bebeğiniz yiyeceği zaman ılıtın. Püf noktaları: " Şeker mutlaka ateşten indirildikten sonra eklenmelidir. Şekerin önceden eklenmesi protein değerinin azalmasına neden olur....
  2. Sakizli Muhallebi

    Sakizli Muhallebi

    MALZEMELER 1 çay fincanı toz şeker 1 çay fincanı buğday nişastası 2 paket damla sakızı 1 kg süt 1 paket margarin Sos malzemesi : 3 çorba kaşığı pudra şekeri 2 çorba kaşığı kakao 1/2 paket margarin 2 adet yumurta HAZIRLANIŞI Süt ve buğday nişastasını şekerle pişirin. Ateşten alınca dövülmüş damla sakızı ve yanm paket margarini ilave edin. Soğuduktan sonra blender ile iyice çekip, çukur...
  3. Muhallebi

    Muhallebi

    Bakınız; Tatlılar.Rüyada muhallebi yemek, şansınızın açılacağına, isteklerinizin gerçekleşeceğine işaret eder. Muhallebi yapmak da zor durumdaki insanlara yardım edeceksiniz demektir. Rüyada muhallebi yemek, şansınızın açılacağına, isteklerinizin gerçekleşeceğine işaret eder. Muhallebi yapmak da zor durumdaki insanlara yardım edeceksiniz demektir
  4. Portakal içinde muhallebi

    Portakal içinde muhallebi

    portakal sulu muhallebi portakalı muhallebi içinde muhallebili olan tatlılar portakal kabuğunda Bu tarif görsel olarak beni çok etkiledi melişler tadını öğrenmek isteyenlere işte tarif. MALZEMELER: -1 lt süt -1 su bardağı tozşeker -3 çorba kaşığı pirinç unu --3 çorba kaşığı mısır nişastası -4 çorba kaşığı kakao -1 su bardağı portakal suyu -1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi Üzeri...
  5. Kadayıflı muhallebi

    Kadayıflı muhallebi

    kadayıflı muhallebi tel kadayıflı muhallebi video tatlısı video puding MALZEMELER 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 2 damla sakızı 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 yumurta sarısı KADAYIFI İÇİN 300 gr tel kadayıf 1 su bardağı ceviz içi dövülmüş 1 su bardağı toz şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 50 gr tereyağı HAZIRLANIŞI Tel kadayıfımızı bıçakla ince ince doğrayalım tencereye...

Sayfayı Paylaş