Muhteşem Bir Cildim Olsun Diyorsanız!

dedektif

Yeni Üye
Üye
Muhteşem Bir Cildim Olsun Diyorsanız!
[h=3]Muhteşem Bir Cildim Olsun Diyorsanız![/h]Cildimiz yediklerimizin aynasıdır… Şimdi saçlarınıza, tırnaklarınıza ve cildinize bakın ve ne olduğunuzu söyleyin. Bir abur cubur dolabı mısınız yoksa gerçek bir beslenme uzmanı mı? Cevap olumsuzsa aşağıdaki ipuçlarından yararlanın…
* Avokado: Bu meyvenin içeriğinde bulunan ve cildinizle dost olan tekli doymamış yağdan korkmanıza gerek yok. Ayrıca avokadonun içeriğindeki potasyum; alkol ve hazır gıdaların yarattığı toksinleri atmanızı sağlıyor. Bu yeşil meyve ayrıca yaşlanma karşıtı C ve E vitaminlerinden de zengin…
* Nar: Hava kirliliği, kızartılmış gıdalar, sigara dumanı gibi kırışıklığı erkene çeken faktörlerin etkisini azaltmanın yolu, narda da bol miktarda bulunan antioksidanları tüketmekten geçiyor.
* Karides: Kabuklu deniz canlıları, ciltte yeni kolajen oluşumunu ve esnekliği sağlayan bakır bakımından oldukça zengin oluyor.
* Yaban mersini: Cilt yaşlanmasını yavaşlatmakta vitaminlerden daha etkili olan flovonoidler yaban mersininde bol miktarda bulunuyor.
* Ceviz: Saç renginizin solgunlaştığını düşünüyorsanız, saçlarınıza renk ve kuvvet veren melanin pigmenti eksikliğiniz söz konusu olabilir. Ceviz, içeriğindeki bakır sayesinde bu pigmentin vücutta üretilmesini sağlıyor.
* Ton balığı: İnsan vücudunun üretemediği omega-3 yağı, ton balığında bol miktarda bulunuyor. Omega-3 yağı, cilt kuruluğunu azaltıyor, esnekliği artırıyor ve kırışıklıkların oluşumunu geciktiriyor.
* Üzüm: Üzüm çeşitleri, cildin erken yaşlanmasına neden olan serbest radikallerin etkisini azaltan antioksidanları içeriyor.
* Havuç: Yaşlanma karşıtı C vitamini ve liflerden zengin havuç, ayrıca güneş ışınlarının olumsuz etkilerinden de koruyor.
* Süt: Kemik erimesinin yanı sıra cilt hücrelerinin kendini yenilemesini sağlayan bir besin maddesi…
* Yulaf: Stresli olmak kaş çatmak demektir. Ayrıca kaş çatmak sizi kırışıklıklarla erken tanıştırır. Günlük menünüze yulafı ekleyerek endişelerinizi azaltmaya ne dersiniz?


kaynak: bitkiblog
 
Geri
Üst