Mum artık bir aksesuar

M

Misafir

Forum Okuru
Mum artık bir aksesuar
Mum artık bir aksesuar
aks0052.jpg
Çeşit çeşit renk, desen, koku ve modelleriyle, ev ve ofislerin vazgeçilmezi haline gelen mumlar, yorgun bir günün sonunda, sakin bir müziğin eşliğinde titrek ışıklarla tam istediğiniz gibi yanarken ruhunuz gevşemeye başladı bile.

Bir zamanlar sadece elektrik kesintilerinde, sevgililer için hazırlanan şık ve romantik masalarda ya da dini törenlerde kullanılan mumlar yaşamımızın artık her alanında, ister sigara dumanından kurtulmak, ister stresi azaltıp rahatlamak isterse de dekorasyon ve zevk ve değişiklik için tercih ediliyor.

1990'ların sonundan bu yana pazarda tüketiciden yana oldukça ilgi gören bu sektör, kendini sürekli yenileyip geliştiriyor, mumlar şekilleniyor, çiçeklerle motifleniyor ve kalıcı kokularıyla oldukça şık objeler halinde karşımıza çıkıyorlar. Günümüzde tasarımlarda mumlara önemli ölçüde yer veriliyor.

aks0052a.jpg
Kendi başına mistik ve otantik bir obje olan mum denince akıllara ilk başta gelen ince uzun beyaz mumlar, ya da biraz daha şık uzun şamdan mumları yerlerini çoktan yeni türlerine bıraktı bile. Klasik beyaz mumlar sadece elektrik kesintileri için alınıyor.

Jel mumlar; sigara dumanının yoğun olduğu ortamlarda tercih ediliyor. Kokulu mumlar, bireysel keyifler ve rahatlama için, kalın, formlu ve doldurulmuş mumlar, dekorasyon amaçlı olmak üzere kullanılırken, ince mumlar avizeler ve şamdanlar için tercih ediliyor.

Bundan sadece 8-10 yıl öncesine kadar sadece restoran ve cafelerde karşımıza dekoratif objeler olarak çıkan mumlar, sanatçıların röportajlarında ve şarkıların kliplerinde çok sık görünmeye başlayınca tüketiciyle buluştu.

Kişiler mum yakıp müzik dinleyerek sinirileri gevşetmenin yanında, mum ışığında kendilerini rahatlatıp dış dünyadan soyutluyorlar. Daha çok keyif için satın alınan mumun, Uzakdoğuda mekana şans getirdiğine inanılıyor.
 
Geri
Üst