1. Hayalet

    Hayalet Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    671
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    KAHRAMANMARAŞ

    mumbar dolma

    Konu, 'Dolmalar' kısmında Hayalet tarafından paylaşıldı.

    mumbar dolması video mumbar bumbar dolması 4 kişilik resimli ankara bumbar Malzemeleri : (4 Kişilik)
    - 500 gr Pirinç
    - 200 gr Kıyma
    - 1 Adet Orta Boy Soğan
    - 1 Adet Maydanoz
    - 1 Yemek Kaşığı Pul biber
    - 4 Adet Koyun Mumbar’ı (İnce Bağırsağı)
    - Yarım Su Bardağı Sıvıyağ

    - 2 Yemek Kaşığı Tuz - 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
    - 2 Adet Domates
    - 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası
    - 1 Yemek Kaşığı Biber Salçası
    - 3 diş Ezilmiş Sarımsak
    Yapılışı :
    - Mumbarlar bıçak dik tutularak, kazınarak temizlenir. Tersleri çevrilerek aynı işlem terslerine de uygulanır. Daha sonra tuzla iyice ovularak yıkanır. Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde tuzlu suda 3 saat dinlendirilir. Böylece mumbarların patlamaması sağlanır.
    - Pirinç, kıyma, salçalar, karabiber, pulbiber, tuz, maydanoz, soğan, sarımsak, domates karıştırarak 10 dk. yoğrulur.
    - Bu harç bir huni veya dolma oyacağı yardımı ile mumbarlara doldurulur.
    - İsteğe göre mumbarların ucunda boşluk bırakılarak kendi içinde düğüm atılabilir. Bu şekilde mumbarların patlaması, içindeki harcın dağılması önlenir.
    - Doldurulan mumbarlar tencereye dizilir. Tuzlu kaynamış su ilave edilerek 30 dk. Kısık ateşte pişirilir.




    < Konu Resmi..>



     
  2. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.401
    Beğenilen Mesajlar:
    58
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    zor iş gı emeğine sağlık
     
  3. Hayalet

    Hayalet Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    671
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    KAHRAMANMARAŞ
    gııı pelin bencede zor ama seviyoz yiyoz lililililli
     
  4. ebraryksl

    ebraryksl Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Ocak 2010
    Mesajlar:
    823
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA
    < Konu Resmi..>

    mumbar böle olmasmı yaaa.sanki daha kalın olur.incelerin görüntüsü pek iştah acıcı görünmüyor.ama yerim bende...
     
  5. Hayalet

    Hayalet Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    671
    Beğenilen Mesajlar:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Şehir:
    KAHRAMANMARAŞ
    herkes dilediğini yesin kardeşim kalın ince ne fark eder:laugh:
     
  6. FiRaRi_MeLeK

    FiRaRi_MeLeK Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    8 Eylül 2009
    Mesajlar:
    1.458
    Beğenilen Mesajlar:
    198
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    insanların CENNET benim CEHENNEM dediğim yerde...
    mumbar yani bağısak midem yerinden oynadı,malzemeler harika bitek şu mumbar kısmı olmasa :S

    paylaşım için teşekkürler
     
  7. LaViNYaM

    LaViNYaM >>>ιкιz αηηєѕι<<< Yetkili Kişi

    Kayıt:
    23 Kasım 2010
    Mesajlar:
    6.355
    Beğenilen Mesajlar:
    824
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    Antalya
    ayy benim eşim bayılıyo ben ilk defa yaptım ve eşimde çok beğendi benimkinin yanında mumbarın yanında yani karında var onuda doldurup poğaça gibi dikiyorum bide koyun kellesi ve nohut koyuyorum tencereye hepsi beraber kaynıyo eşim bayılıyo ama ben yemiyorum iğrenç kokusu var hahaha
     
  8. beklenenbebis

    beklenenbebis Forum Okuru

    ayyy bizim oralılarda çok sevıolar bunu ama ben sevmıom :(
     
  9. ASİMELEK

    ASİMELEK Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    13 Aralık 2010
    Mesajlar:
    4.422
    Beğenilen Mesajlar:
    2.168
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    yüreğimin yüreği
    ımmmmmm :deli: görünce bile ağzımm sulandı yaaaa bayılıyomm ben bu mumbar dolmasınaaaaaaaaaa :deli: ımmmmmmmm olsada yisekk olsada yisek :deli:
     
mumbar dolma konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. erikli dolma

    erikli dolma

    Yemek Adı : Erikli Dolma MALZEMELER 250 gr yağlı kıyma 2 adet patlıcan ½ kg kabak 6 adet dolmalık biber 125 gr asma yaprağı ½ kg domates 1 yemek kaşığı biber salçası 2 su bardağı pirinç 2 yemek kaşığı margarin ½ kg can eriği 2-3 adet soğan ½ baş sarımsak ½ çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Dolmalık sebzelerin içlerini çıkarın. Yaprakları hafifçe haşlayın. Pirinci ayıklayın...
  2. Katikli Dolma

    Katikli Dolma

    KATIKLI DOLMA Malzemeler: 1 kilo kabak 1 ölçü kıyma (1 kase veya 1 bardak gibi) 1 ölçü ince (köftelik) bulgur 1 büyük boy soğan tuz, karabiber,reyhan üzeri için; tereyağ, kuru nane, yoğurt Yapılışı: kabakları iki parmak kalınlığında yuvarlak olarak doğrayıp içlerini tamamen oyalım..soğanı ince ince kıydıktan sonra kıyma bulgur ve baharatları ekleyelim.. Kabakları dolduralım...Tencereye yarım...
  3. Dolma

    Dolma

    Yaprak sarması ve her çeşit dolma sürekli rızka, hayatı katlanılır kılan meşru yol ve yöntemlere, monotonluktan kurtulmaya ve rızka delalete eder.Hazır, hemen gelecek kısmettir.
  4. pratik dolma

    pratik dolma

    pratik dolma Lahana dolması tadında çok pratik bir yemek. Malzemeler: Haşlanmış lahana 400gr. orta yağlı kıyma 1 bardak pirinç 2 kaşık domates salçası 2 doğranmış kuru soğan tuz karabiber 2 diş sarımsak 1 bardak su Bütün malzemeyi karıştırarak dolma içi hazırlayalım.Borcamı yağlayıp alt katına 1 sıra lahana serelim.hazırladığımız dolma içinden yayalım.lahana ve iç bitene kadar...
  5. Etli karışık dolma tarifi

    Etli karışık dolma tarifi

    Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden dir dolma.Yapılışı biraz zahmetli olsada lezzetine değer bir emek.Dolma hem zeytin yağlı hemde etli yapılabiliyor.Her iki lezzetede bayılıyorum.İç malzemeleri her yörede aynı kullanılsada ,farklı baharatlarla değişik aromalar tatmak mümkün.Etli dolmayada ,zeytin yağlı dolmayada baharat çok yakışıyor.Ben bugün size güneydoğu mutfağına ait etli dolma...

Sayfayı Paylaş