Mümkünse 35'ten önce evlenin ...

sevgi10

Üye
Üye
Mümkünse 35'ten önce evlenin ...
Başbakanlığın yaptığı araştırma, 'uyumlu evliliğin' sırlarını ortaya koydu. Buna göre kadınlar 20, erkekler de 30 yaşından önce evleniyorsa diğerlerine göre daha mutsuz oluyor.

Evlilikte en uyumlu dönem ilk 5 yıl. Beşinci yıldan sonra ise uyumsuzluk ortaya çıkıyor. Kişilikler oturduğu içinse 35 yaşından sonra yapılan evlilikler uyumsuz oluyor...

Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu'nun Hacettepe Üniversitesi'nde görevli 413 evli personel ve eşleri üzerinde yaptırdığı, "Evlilikte Eşler Arasındaki Uyum" araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Doç. Dr. Arzu Şener ve Prof. Dr. Günsel Terzioğlu tarafından yapılan araştırmanın sonuçları şöyle:

Evliliğin ilk 5 yılında uyum en üst safhada. Daha sonra azalmaya başlıyor. 20'nci yıla girene kadar çiftler arasındaki uyum azalıyor, ancak 21 yıldan sonra uyum tekrar artıyor. Uyumun 6-10 yıllık evli olan gruptan itibaren azalmaya başlaması; ailelerin genişleme dönemine girmesiyle ekonomik ve psiko-sosyal sorumlulukların artması veya evliliğin monotonlaşması gibi nedenlerden kaynaklanıyor.

Erken evlilikler henüz kişilerin zevkleri, idealleri, standart ve amaçları şekil almadan, hayat felsefeleri, değerleri kararlılık kazanmadan kurulduğundan bu evlilikler sağlıklı olmuyor, eşlerin kaliteli ilişki ve iletişim kuramayacakları ihtimali ortaya çıkıyor. Evlilikte uyumun en düşük olduğu grup evlilik yaşı 15-19 olanlar. Kadınlar arasında evliliğini 20 ve üzeri yaşlarda gerçekleştirenler, erkeklerde 30-34 yaş grubunda yapanlar diğerlerine göre daha uyumlu çift oluyorlar.

Erkekler kadınlara göre, 'daha uyumlu ilişki yaşıyorum' diyor ve ilişki kalitesini daha iyi bulduğunu belirtiyor. Bu durum, aile içi ilişkilerin yapısından, kadınların aile içindeki statüsünden, evlilikteki beklentilerinin erkeklerden farklı olmasından, ayrıca kadınların evlilikteki sorunları erkeklere göre daha fazla önemsemelerinden kaynaklanıyor.

Gerek kadın, gerekse erkekler arasında ailenin toplam aylık geliri arttıkça evlilik uyumu da artıyor.

21 yıl ve daha uzun süredir evli olanlarda uyumun artması ise çocuklara ilişkin sorumlulukların azalması, düzenli ve oturmuş bir aileye kavuşmuş olma, iletişim ve paylaşım deneyimleri ile hatalara olan hoşgörülerin artması, hedef ve tutumların zamanla birbirine yaklaşmasından kaynaklanıyor. 35'ten sonra kişilikler şekillendiği için ortak bir hayat felsefesi geliştirmek zor görünüyor.

(aa)
 
Cevap: Mümkünse 35'ten önce evlenin ...

Bende 23 yaşında evlendim ve 4 yaşında dünya tatlısı bir oğlum var.Ona sahip olduğum için kendimi çok şanslı buluyorum.Evliliğimiz onun dünyaya gelmesi ile birlikte daha da güzelleşti..Eşimi seviyorum ve keşke daha önce evlenseydim diyorum..
 
Cevap: Mümkünse 35'ten önce evlenin ...

16 yaşında evlendim şuan 19 yaşındayım 2 yaşında dünya yakışıklısı ve tatlısı yaramaz bir oğlum var....
paylaşım için teşekkürler...:melek:
 
Cevap: Mümkünse 35'ten önce evlenin ...

sende çok erken evlenmişsin be meleğim:)))))) bende 21 yaşında evlendim erken yapılan evlilklerin sadece çoçuğunla arkadaş gibi büyüyorsun bi ona faydası var kadın için 25 en fazla 28 normal erkek içinde 30 32 uygun bence zira erkekler biraz daha geç olgunlaşıyorlar oturmaları zaman alıyor tşkler paylaşımın için güzelim
 
Son düzenleme:
Cevap: Mümkünse 35'ten önce evlenin ...

20 yaşında evlendim..21'de kızımı 29yaşında da oğlumu dünyaya getirdim...Kocamı ve çocuklarımı canımdan çok seviyorum...dünya'ya bir daha gelsem biraz daha erken evlenirdim ki onlara önceden kavuşayım....
 
Geri
Üst