Mutfak sırları...

mislinay

Yeni Üye
Üye
Mutfak sırları...
Aşağıdaki pratik öneriler sayesinde, mutfaktaki işinizi kolaylaştırabilir ve yemeklerinize lezzet katabilirsiniz.

[FONT=arial, helvetica, sans-serif]- Krema çırpmak[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Kremayı daha hızlı çırpmak ve daha sert olmasını sağlamak için, hem kaseyi, hem çırpıcıları, hem de kremayı bir kaç dakika dondurucuda soğutun. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]- Tereyağını yumuşatmak[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Bir paket tereyağını çabucak yumuşatmak için, ya rendeleyin ya da küçük, ısıtılmış bir tavayı üzerine koyun. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]- Ketçap şişesi[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Yeni bir ketçap şişesine bir pipet sokun, dibine kadar itin ve sonra da çıkarın. Bundan sonra ketçap düzgün bir biçimde akacaktır. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]- Çikolata eritmek[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Erimiş çikolata ustalık gerektirir. Çok ısınmasını ya da topaklaşmasını önlemek için, kırılmış çikolata parçalarını biraz sıcak kahve içine koyup erimeye bırakın. İki tat birbiriyle uyum içindedir, ister pasta ister krema yapın. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]- Balığın pullarını kazımak[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Bir balığın, pullarını bütün mutfağa saçmadan temizlemek için, bir dakika kaynar suya daldırın. Pullar kolayca dökülür. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]- Balık hazırlamak[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Bazı balıkların içinde bulunan siyah deriyi çıkarmak için, kaba tuzla ovun. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]- Topaksız beyaz sos[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Yavaşça sulandırmaya çalışmadan soğuk sütü bir kerede boşaltın. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]- Birbirine yapışmayan buz küpleri[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Üzerine biraz maden suyu serpiştirin. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]- Kaselerin ya da tencerenin kaymasını önlemek[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Yiyecekleri bir kasede ya da kulplu bir tencerede karıştırırken ya da çırparken, çalıştığınız alan üzerinde kaymalarını önlemek için altlarına nemli bir bez koyun. [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]- Dondurma servisi[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Servisi kolaylaştırmak için kaşığı ya da dondurma kaşığını çok sıcak su dolu bir kupaya daldırın.[/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif] [/FONT]
[FONT=arial, helvetica, sans-serif]Kolay gelsin...[/FONT]
 
Cevap: Mutfak sırları...

umarım faydalı olmuşumdur
 
Geri
Üst