Mutlu evliliğin sırrı nedir ?

Uzman SühaN

Administrator
Mutlu evliliğin sırrı nedir ?
Bir ilişkinin ilk ayları zahmetsiz ve heyecan verici olabilirken, başarılı uzun vadeli ilişkiler her iki ortak tarafından da süregelen çabayı ve uzlaşmayı gerektirir. İlişkinizin başlangıcında sağlıklı kalıplar oluşturmak uzun vadede sağlam bir temel oluşturabilir. Açık, dürüst ve güvenli iletişim , sağlıklı bir ilişkinin temel bir parçasıdır. Bir ilişki kurmanın ilk adımı, birbirinizin ihtiyaçlarını ve beklentilerini anladığınızdan emin olmaktır..

mutlu bir ilişki.jpg




Bir ilişkiye yeni başladığınızda şunlar önemlidir:

İnşa etmek. Değer biçme ve saygı için bir temel oluşturun. Eşinizin sevgilinizin söylediği ve tüm düşüncelere odaklanın. Mutlu çiftler, eşlerinin yaptıkları hatalara odaklanmak yerine, mutluluk için küçük fırsatlar bile keşfedebilirler.
Keşfetmek. Birlikte zevk almanın uzun bir listesine sahip olmak için birbirinizin çıkarlarını keşfedin. Karşılıklı çıkarları genişletmek için yeni şeyler deneyin.
Telafi etmek : Bir hata yaparsanız veya eşinizin hislerini incitirseniz özür dileme kalıbı oluşturun.

İlişkinizin dışındaki yaşamdaki değişiklikler, ilişkinizden ne istediğinizi ve neye ihtiyaç duyduğunuzu etkiler. Değişim kaçınılmaz olduğu için, ilişkiyi geliştirmek için bir fırsat olarak karşılamak, bunun olmasını engellemekten çok daha verimli olur.Zaman zaman, değişen beklentileri ve hedefleri birbirleriyle kontrol etmek için bir kenara koyun. Bir çift zor konuları çok uzun süre göz ardı ettiyse, ilişkileri zarar görebilir.

Öfke ilişki katildir !


Bir ilişkideki anlaşmazlıklar yapıcı bir şekilde çözülmüş olsa da, aslında ilişkiyi güçlendirir. Sizinle eşiniz arasında keder, gerginlik ya da tamamen öfke yaşanması kaçınılmazdır. Bu sorunların kaynağı gerçek dışı mantıksız talepler, keşfedilmemiş beklentiler veya birilişki içerisinde çözülmemiş sorun , davranışta yatıyor olabilir. Çatışmaları çözmek eşinizin bakış açısını tam olarak anlamamış olsanız dahi düşünmeye istekli olmayı ve çok sayıda iletişim gerektirir.(Sağlıklı iletişim, özellikle cinsiyet, kariyer, evlenme ve aileye ilişkin önemli kararlar alınması durumunda önemlidir. ) Önceki fikirlerin aksine, çatışmayı çözmek için en uygun zaman hemen olmayabilir. Birinin ya da her iki ortağın sakinleşmesi için biraz zamana ihtiyacı olması alışılmadık bir şey değil.

Sağlıklı bir ilişki, güç ve kontrol değil, eşitlik ve saygı üzerine kuruludur!

Çoğu çift, tamamen katilmayacakları bazı sorunlarla karşılaşacaklar. Tekrarlanan kavgaların bir döngüsünü sürdürmek yerine, tartışmaya katılmayı kabul etmeyi ve uzlaşmaya varmayı kabul etmeyi ya da konunun etrafında dönmenin bir yolunu bulmaya çalışın.Mesajlarınızı netleştirin. Açık bir mesaj, isteklerinizin ve ihtiyaçlarınıza saygılı ama doğrudan bir şekilde ifade edilmesini gerektirir. Eşinizle konuşmadan önce gerçekten ne istediğinizi belirlemek için zaman ayırın. Talebinizi net, gözlemlenebilir terimlerle tarif edebilmek için çalışın.Endişelerinizi veya şikayetinizi listelemek cazip olabilir, ancak bunu yapmak bir argümanı muhtemelen uzatacaktır. Bir seferde bir endişeyi çözmeye odaklanmak için elinizden gelenin en iyisini yapın.

Güvenilir ve olumlu bir evlilik oluşturmak çaba ve zamanı gerektirir. Ve ne yazık ki, sadece bir gecede olmaz. Herhangi bir ilişkinin güçlenmesi ve güçlü kalması için bazı şeyler yapmanız gerekir. Yukarıda yer alan önerileri dikkate alırsanız , mutlu bir beraberliği sağlayabilirsiniz..
 
Bu makaleyi çok faydalı buldum ve keyifle okudum. Mutlu evliliğin sırrı kesinlikle karşılıklı sevgi saygı ve güvendir. Bu her 3 unsurdan biri eksik olursa ilişki sekteye uğrayabilir. Koşulsuz sevgi vefayı sağlar , güven beyinde oluşacak acabaları önler , saygı kötü söz kullanmayı, rencide etmeyi engeller. Evliliklerin çoğu bu üç unsurdan yoksundur. Çok şükür eşimle çok mutlu bir birlikteliğimiz var. Allah yuvamızdan huzuru eksik etmesin.
 
Geri
Üst