Muzlu Saray Revani
Malzemeler:
2 su b. un
1 su b. tozşeker
4 yumurta
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
2 muz
1 su b. marmelat
1 su b. fındık
şerbeti için:
2.5 su b. tozşeker
3 su b. su
1 dilim limon
Hazırlanışı:
Önce şerbetini hazırlayıp soğutun. Daha sonra karıştırma kasesine yumurtaları ve şekeri alıp iyice çırpın.
Üzerine unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye veya silpada dökün.
Rulo pasta gibi tepsiye iyice yayın. 180 derecede çok kuruyup sertleşmeden hafif kızarınca alın.
Hemen rulo yapın. Bu şekilde ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ruloyu açıp heryerine marmelat sürün. Üzerini
irice parçalanmış fındığı serpin. Muzları yan yana bütün olarak yerleştirip yeniden rulo yapın. İki parmak
eninde dilimlere kesip servis tabağına alın. Şerbeti yavaş yavaş emdirerek heryerine dökün. Kaymakla da
servis edilebiliner.
Malzemeler:
2 su b. un
1 su b. tozşeker
4 yumurta
1 p. vanilya
1 p. kabartma tozu
2 muz
1 su b. marmelat
1 su b. fındık
şerbeti için:
2.5 su b. tozşeker
3 su b. su
1 dilim limon
Hazırlanışı:
Önce şerbetini hazırlayıp soğutun. Daha sonra karıştırma kasesine yumurtaları ve şekeri alıp iyice çırpın.
Üzerine unu,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin.Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye veya silpada dökün.
Rulo pasta gibi tepsiye iyice yayın. 180 derecede çok kuruyup sertleşmeden hafif kızarınca alın.
Hemen rulo yapın. Bu şekilde ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ruloyu açıp heryerine marmelat sürün. Üzerini
irice parçalanmış fındığı serpin. Muzları yan yana bütün olarak yerleştirip yeniden rulo yapın. İki parmak
eninde dilimlere kesip servis tabağına alın. Şerbeti yavaş yavaş emdirerek heryerine dökün. Kaymakla da
servis edilebiliner.