namaz insanı temizler..

PaSikA

Yeni Üye
Üye
namaz insanı temizler..
Allah’a ve Hz. Muhammed (s.a.v.)’in Peygamberliğine imandan sonra farzların en önemlisi olan namaz, insanı her yönü ile temizleyen çok önemli bir ibadettir.

Bunun içindir ki Sevgili Peygamberimiz; ”Namaz dinin direğidir.” buyurarak namaz ibadetinin önemini, dinimizdeki yerini vurgulamıştır.

Amellerin Allah’a en sevimlisi olan namaz; mü’minin miracı, imanın göstergesi, kalbin nuru, bunalan sıkıntıya düşen gönüllerin ise huzura kavuştuğu sığınağıdır.

İhlas ile kılınan namaz, insana daima Allah’ı hatırlatıp kalplere sorumluluk duygusunun yerleşmesini sağlar, kulluk şuurunu geliştirir ve böylece de kişiyi günah işlemekten alıkoyar.

Bu konuda Kur’an-ı Kerim’de Ankebut Suresi’nin 45. ayetinde, ”Sana vahyolunan Kitabı oku, namazı dosdoğru kıl. Gerçekten namaz, hayasızlıktan ve fenalıktan alıkoyar ” buyrulmaktadır.

Allah katında ihlasla ifa olunan namaz sayesinde insan, Allah’ın hoşnutluğunu, rızasını kazanır ve cennete girmeye layık bir kul olur. Peygamberimiz:

”Sizden herhangi birinizin kapısı önünde bir nehir bulunsa ve o kimse bu nehirde günde beş defa yıkansa kendisinde kirden bir şey kalır mı?” diye sordu. Dinleyenler: ”Hiçbir kir kalmaz Ya Resulallah” diye cevap verdiler. Bunun üzerine Peygamberimiz:

”İşte beş vakit namaz da buna benzer, Allah namazla günahları siler.” buyurdu.

Namazın sahih olabilmesi için, beden, elbiseler ve namaz kılınan yerlerin temiz olması şarttır. Yani namaz sayesinde mü’min hem dünya hem de ahiret için kirlerden, pisliklerden arınır ve tertemiz olur.


alıntı
 
Geri
Üst