Namazın sadece farzını kılmakta mahsur varmıdır ?

B

burhan

Forum Okuru
Namazın sadece farzını kılmakta mahsur varmıdır ?
Merhabalar benim size bir sorum olacak. Ben namaz kılıyorum ama biraz zorlanıyorum açıkçası. Bu nedenle sadece farzını kılıyorum. Sünneti kılmıyorum. Bunda bir sakınca varmıdır
 
Merhaba. İslam dini ile biz müslümanlara getirilen bir takım yükümlülükler vardır. bunların en başında ve en önemlisi namaz ibadetidir. namaz ibadeti farz bir ibadet olmakla beraber kendi içerisinde çeşitli hükümlere ayrılmıştır. Farz vacip sünnet şeklinde olan bu hükümler namazın bir bütünüdür. Bunlar olmadan namazımız eksik olur. Namaz kılınışını Kuranı kerimde tarifi yoktur biz bunu peygamberimizin ashabına öğrettiği ve günümüze kadar hiç bozulmadan gelen şekli ile yapıyoruz. Farz demek yapılması kati olan bir hüküm, vacip demek yine kaçınılmaz bir hüküm, sünnet ise peygamberimizin yapmamızı istediği bir güzelliktir. Namazın farzını kılıpta sünnetini kılmamak eksikliktir. sünnet farzı ve vacibi tamamlar. lakin çok dar vakitlerde namazın sünnetini terk etmeye ruhsat verilmiş ve beis yoktur denilmiştir.
 
Hak'a ulaşmanın yolu, Peygamber Olarak Seçtiği 7 Cihan Güneşi Rahmetullah Hz Muhammed Sallahu Aleyhi Vesellem'in yaptıklarını yapmaktan geçiyor. Sünneti terk etmek doğru değildir. Zaruri haller dışında size naçizane tavsiyem lütfen Sünneti terk etmeyin.

Selametle...
 
Geri
Üst