Nane Yapraklı Buz Gibi Limonata Tarifi

T

TİTAN

Forum Okuru
Nane Yapraklı Buz Gibi Limonata Tarifi
limonata tarifi
limonata nasıl yapılır



Sıcaklardan deyim yerindeyse yanıyoruz melekler :) Haliyle en çok tükettiğimiz gıdalar da su başta olmak üzere soğuk içecekler. Siz siz olun bolca su tüketin, gazlı içeceklere yönelmeyin. Bunun yanında evde hijyenik koşullarda kendi ellerinizle yapacağınız limonata ile de serinleyebilir, misafirlerinizi ağırlayabilirsiniz. Yaz günleri için en makbul içeceklerden biri olan limonata nasıl yapılır, buyrun hep beraber öğrenelim .. :tik:


naneli_limonata-26.jpg



Malzemeler 6 adet orta boy limon 3 su bardağı toz şeker 6 su bardağı su 7-8 adet taze nane yaprağı

Tarif • Orta boy bir tencereye şekeri koyup üzerine suyu ekleyin ve orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın.
• Şeker iyice eriyip, şurup kaynamaya başlayınca ateşi kısıp, 7-8 dakika daha kaynatıp, altını söndürün.
• Bir kenarda bekletin.
• Öte yandan limonları akar suyun altında iyice yıkayın, kurulayın ve kuşbaşı et büyüklüğünde parçalara ayırın.
• Sonra bu limonları mutfak robotunun içinde kabuklarıyla beraber en az 4-5 dakika iyice püre haline gelinceye kadar çekin.
• Püre halindeki limonları temiz bir bez tülbent veya sıkı örgülü bir tel süzgeçle süzün.
• Süzgeçten süzülen sulu kısmı büyük bir sürahinin içine boşaltıp, üzerine soğuyan şerbeti ekleyin.
• Karıştırarak içine ince doğranmış taze nane yapraklarını ilave edin.
• Şimdi durun ve tadına bakarak soğuk su ilave etmeye başlayın.
• Istediğiniz tadı ve yoğunluğu yakalayana kadar su eklemeye devam edip, bırakın.
• Sonra sürahinin ağzını sıkıca kapatarak buzdolabına koyun ve iyice soğutup, bardaklara koyarak servisini yapın.
 
Geri
Üst