Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.449
    Beğenilen Mesajlar:
    2.302
    Ödül Puanları:
    113

    Naneli Yogurt Sosu

    Konu, 'Soslar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1 orta boy kase yogurt
    2 yemek kasigi kiyilmis
    nane (taze)
    Bir çimdik yaprak kirmizibiber
    Tuz
    Yapilis Tarifi

    Yukaridaki gereçleri miksere koyup iyice karistirin. Buzdolabinda 2 saat bekletin. Servisten önce üzerini nane yapraklariyla süsleyin.
    Bu sos izgara et ve kebaplarla özellikle kuzu etiyle iyi gider
     
Naneli Yogurt Sosu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Naneli Köfte (4 Kişilik)

    Naneli Köfte (4 Kişilik)

    Malzemeler: 1 Küçük Soğan 2-3 Dilim Bayat Ekmek İçi 1/2 Kg Kıyma 2 ÇorbaKaşığı Kurunane 3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Çorba Kaşığı Salça Yeterince Tuz HAZIRLANIŞI : Soğanı rendeleyip ıslatılmış bayat ekmek içi, 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 çorba kaşığı sıvıyağ, tuz ve kıymayla birlikte yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından minik toplar halinde köfteler hazırlayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağda...
  2. İstakoz Sosu

    İstakoz Sosu

    istakoz sosu ıstakoz sosu ıstakoz sosları pembe sos istakoz sosları 3 Adet Yumurta 1 Tatli Kaşiği Hardal ½ Kahve Fincani Zeytiyaği Sizma 1/3 Kahve Fincani Limon Suyu 1 Diş çok Dövülmüş Sarimsak 1 Tatli Kaşiği Sirke çok Az Kirmizi Pul Biber Tuz , Karabiber Yumurtalar kati haşlanir.Soğuduktan sonra içinden sarilari alinir ve çatalla güzelce ezilir.Hardal ilavesinden sonra azar azar sızma...
  3. İspanyol sosu...

    İspanyol sosu...

    Malzemeler 125 gr (1/2 Su Bardağından Biraz Fazla) Rafine Yağ 1 Orta Boy Soğan (Dilimlenmiş) 60 gr Yağsız Dana Eti (İnce Doğranmış) 60 gr Yağsız Jambon (İnce Doğranmış) 4 Sap Maydanoz (Doğranmış) 90 gr (3/4 Su Bardağı) Un 2500 gr (15 Su Bardağı) Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Mantar (Doğranmış) 2 Karanfil 2 Defne Yaprağı 2 Su Bardağı Beyaz Şarap 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber Yemeğin Tarifi...
  4. Zeytinyağlı Soslar

    Zeytinyağlı Soslar

    balık sosu nasıl yapılır zeytinyağlı balık sosu zeytinyağlı soslar sosları ızgara nasıl yapılır Zeytinyağı ile sarımsak Akdeniz mutfağının ayrılmaz bir parçası ve simgesidir. Hatta Akdeniz mutfağı bunlarla bütünleşmiş denebilir. Zeytinyağı balık yemeklerinde, özellikle fırın ve ızgaralarda sos olarak kullanılmaktadır. Bu kullanımda sarımsak da çoğu zaman zeytinyağına eşlik etmiştir. Bunlardan...
  5. naneli saç bakımı

    naneli saç bakımı

    1 kase taze yoğurt 1 avuç dolusu taze nane yaprağı 1 yemek kaşığı bal 3 yemek kaşığı portakal suyu Nane yapraklarını öğüterek diğer malzemelerle karıştırın ardından saç diplerine yayarak 20 dk bekleyin ve soğuk suyla durulayarak çıkarın .Bu maske saçınızı yumşatır arındırır ve daha parlak olmasını sağlar.

Sayfayı Paylaş